Catalan Spanish English German French Italian
 

Vivències als Ports

Em van dir una vegada que els Ports no poden fer més que sensibilitzar l’ànima dels que han trepitjat les seves rutes. En endinsar-me en ells a través dels seus camins salvatges i empedrats arriba a mi un sentiment difícil d’explicar amb paraules …..

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-012

El llenguatge ocult dels Ports
Els Ports em parlen en una llenguatge ocult, inexplicable, amb força esotèrica …. Em parlen un dir callat, sense paraules, arrossegantme a un encanteri que sento clar en el meu interior però al qual no puc resistir-me …. Aquesta força estranya m’envolta a cada pas … i puc sentirla ben clara en el meu interior…

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-014

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-002Ens parlen les guineus i els senglars a través de les seves marques, ens parlen les àguiles i els voltors que ens observen silenciosos des dels cims, tan aguts, lliurant-se al vent …. esperant amb cautela a reconèixer en algun pla del costat de la ribera el senyal de la seva presa …..

L’equilibri es pot respirar … i aquest vent que no deixa de cantar de vegades a crits, de vegades xiulant i altres com si d’un cor es tractés …. em transporta a altres temps, a aquells temps en què els habitants d’aquesta comarca s’endinsaven per aquests camins, travessant aquest inacabable massís per arribar al mar, per assolir la llum d’aquest majestuós mirall que s’estén al llarg de l’horitzó, destelleant….

La pau i la calma d’un paradís
I mentre camino, no deixo de pensar com es devien sentir aquells éssers, caminant sols per aquests paratges, enfrontant-se al vent cara a cara i amagant-se de ell en ocasions …. amb la neu calant els vestits i sense altra conversa que el batec d’aquests majestuosos ports i del seu respirar, de vegades assossegat i altres ofegat ….

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-013
El vent deixa de bufar. Camino i observo aquestes formes rocoses que ens envolten …. De sobte puc distingir centenars de sentinelles al meu voltant …. Aquests gegants ens contemplen … Diria que protegeixen la muntanya i ens protegeixen a nosaltres ….. Guarden els seus castells i els seus fortins, des d’aquí també perceptibles …. Protegeixen al riu ia tots els éssers que habiten aquest indescriptible paisatge !!!!!! I ho fan amb respecte … impedint que res ni ningú alteri la pau i la calma d’aquest autèntic paradís …

Un somni fet poesia
Després d’aquests tres dies tant el meu gos Jul, com jo, estem cansats, però també estem plens, plens d’alegria i de vida … El Port és un somni fet poesia, una poesia que només pot captar amb tota la seva grandesa aquell que està deslligat de l’atracció materialista de la ciutat….

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-008Tota persona que no entén el llenguatge de la naturalesa no pot entendre tampoc la pau espiritual que ens ofereix la música que fa el vent quan remou les seves pinedes per explicar històries d’altres temps … No puc descriure tots els meravellosos racons que he descobert aquests tres dies perquè m’estendria massa … però el que sí que us puc assegurar és que els tinc gravats en la meva memòria i ara podré gaudir-ne eternament ……

EXPERIENCIES-ALS-PORTS-006Aventures compartides
Un cop més, gràcies als meus companys que tant em mimen i em cuiden. Gràcies per ser tan bona gent, tan senzilla i autèntica ….. Espero tornar a trobar-vos molt aviat i viure junts noves aventures ….. I gràcies a Josep per compartir amb tanta alegria i transmetre’ns el teu amor pel que fas i pel que coneixes.

Núria Baró – La Pobla de Montornés-

Activitat relacionada:
Ports, paradís del senderisme