Catalan Spanish English German French Italian
 

Una revetlla diferent

SENDERISME-NOCTURN-MONTSANT-CATSUD-078Llums i colors des de Montsant
El passat 23 de juny
hem pujat al cim més elevat de la serra de Montsant: la roca Corbatera, antigament anomenada roca de Santa Maria. Ha estat una excursió de capvespre nit on hem pogut gaudir de valent de les vistes i el paisatge acolorit pels tons verdosos inusuals en aquestes dates.

Ja entrat l’estiu, ha sorprès veure la força i ufanor de la vegetació. Mirant al cel hem pogut contemplar el vol elegant d’una àguila cuabarrada.

SENDERISME-NOCTURN-MONTSANT-CATSUD-079

Espectacle fascinant
Però sens dubte el plat fort ha estat l’explosió de llums i colors de la posta de sol. I també l’espectacle de la sortida de la lluna plena, aquest cop en el seu perigeu (és a dir, en la menor distància a la Terra).

Les persones que érem allà hem viscut i compartit aquests moments realment fascinants.

SENDERISME-NOCTURN-MONTSANT-CATSUD-075

activitats-parc-natural-montsant

Moments de plenitud
Mentre el sol es ponia per l’oest la lluna plena sortia per l’est. Han estat moments de plenitud. I quan s’anava fent fosc resultava meravellós contemplar les llums zenitals vermelloses a l’horitzó, mentre podíem escoltar el cant misteriós del duc.

SENDERISME-NOCTURN-MONTSANT-CATSUD-077

La Lluna escampava la seva gran lluminositat pel firmament. Tot i així, encara hem pogut albirar alguns estels: Vega, Deneb, Altair, Arcturus, Spica, Antares… I també el planeta Saturn. A la baixada la nit encara ens ha regalat un bonic paisatge nocturn: a la llunyania la mar Mediterrània iluminada per la lluminositat de la lluna plena.

postes-de-sol-montsant

Ha estat una nit de la revetlla de sant Joan totalment diferent. I per descomptat el bon humor i la gresca no han faltat. El riure ha sovintejat, i força.

Un capvespre nit a Montsant per recordar!

Josep Abelló

Activitat relacionada: “Solstici d’estiu des de Montsant”