Catalan Spanish English German French Italian
 

Pluja de meteors

AS-518Un moment especial
Cada any pel mes d’agost és un moment especial per sortir a la muntanya a contemplar el cel nocturn.

L’observació del firmament estelat té una doble motivació: per una banda l’albirament i identificació dels estels refulgents i les constel·lacions, i per l’altra l’aparició dels meteors coneguts com les Perseides.

L’espectacle màgic
Aquests estels fugaços també són coneguts més popularment com les Llàgrimes de Sant Llorenç, degut a la proximitat de la celebració d’aquest sant. La pluja de meteors és tot un espectacle digne d’admirar. Des de certs llocs privilegiats de les nostres muntanyes resulta un esdeveniment emotiu i màgic a la vegada. Una experiència que paga la pena de viure.

AS-517Meteors durant tot l’any
Durant l’any hi ha diverses pluges de meteors: les Quadràntides al gener, les Lyrides a l’abril, les Eta Aquàrides al maig, les Oriònides a l’octubre, les Leònides al novembre, etc. Sens dubte les més famoses són les Perseides ja que apareixen a ple estiu quan el temps convida més a contemplar-les.

De fet les Perseides juntament amb les Geminides (desembre) són les que ofereixen una pluja més intensa d’uns 50 meteors / hora d’albirament promig.

El cometa Swift-Tuttle
L’origen de la pluja de meteors de les Perseides prové de la cua de pols còsmic del cometa Swift-Tuttle. Les Perseides es veuen a simple vista, encara que es recomana estar situats a zones rurals on la contaminació lumínica és més escassa.

Activitats relacionades:
Caçadors d’estels
Les llàgrimes de Sant Llorenç