Catalan Spanish English German French Italian
 

Nits de llum

“Viu com si anessis a morir demà. Aprèn com si fossis a viure per sempre.” MK Gandhi

Una oportunitat per no deixar escapar
A l’estiu és el moment ideal per sortir a la muntanya a gaudir de les nits serenes i el cel nocturn. És una oportunitat per contemplar la lluminosa polseguera d’estrelles estivals.

Cada any per aquestes dates us proposem anar a una sèrie de llocs privilegiats de les nostres muntanyes. Són indrets idonis per a contemplar la immensitat del cel il·luminat per la llum puríssima dels estels.

Una catifa d’estrelles diamantines
Quan el crepuscle davalla la nit centellejant ens convida a fruir de l’experiència d’observar i identificar estrelles: Vega, Deneb, Altair, Arturus, Zuben Eschamali, Alkaid, Spica, Akrab… i tants i tants d’altres estels de la nostra grandiosa galàxia. Una autèntica catifa d’estrelles diamantines!

AS-600I també resulta gratificant identificar les magnífiques i sumptuoses constel·lacions: la inconfusible Òssa Major, l’amenaçador Dragó, la majestuosa Àguila, el petit Dofí, l’elegant Cigne, l’imponent Escorpit amb la seva gran estrella Antares, la Cor Scorpinis dels romans. I també la vanitosa reina mítica Cassiopea asseguda en el seu tro celestial al costat del seu discret espòs Cefeo i la seva bella filla Andròmeda… I moltes més de les interessants constel·lacions que podem albirar des de l’hemisferi nord. Tot plegat en constant moviment. Una autèntica dansa còsmica!

AS-605
L’estrella Antares, la Cor Scorpinis dels romans

Una experiència per no oblidar
Quines sensacions més plaents: estirats al terra sota un cel inundat d’estrelles, amb la pau de la nit perfumada per les plantes silvestres i l’energia benefactora de la muntanya… El mantell de la nit amb l’escenari gegantí del firmament estelat ens aporta una visió bella, plàcida i ens fa viure quelcom sublim.

L’experiència ens obri les portes a identificar-nos amb l’Univers! Una cosa tan simple, tan digna i tan enriquidora.

AS-04