Catalan Spanish English German French Italian
 

Terres de l’Ebre “Reserva de la Biosfera”

Una bona notícia pel territori!
Aquest dimarts 28 de maig de 2013 la Unesco ha declarat una superfície força important del conjunt de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera.

Amb un total d’uns 368 km2 (367.729 has), un 78% terrestres i un 22% marines, inclou territori de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i una part de la Ribera d’Ebre.

TERRES-EBRE-RESERVA-BIOSFERA-CATSUD-001

Sens dubte les zones principals d’aquesta nova Reserva de la Biosfera, són el Parc Natural del Delta de l’Ebre, el Parc Natural dels Ports, la serra de Montsià i l’Espai d’Interès Natural de les serres de Cardó-el Boix, així com també part del riu Ebre en el seu tram final abans d’arribar al delta.

Cal recordar que tots aquests espais alberguen nombrosos i variats ecosistemes tant de baixa i mitja muntanya, com de ribera de riu i també costaners. La inclusió de les Terres de l’Ebre dintre de la Reserva de la Biosfera hauria de prioritzar la preservació de tots aquests espais naturals i la seva compatibilitat amb les activitats humanes. D’altra banda també hauria de comportar un impuls socioeconòmic de la zona.

PARC-NATURAL-DELS-PORTS-RESERVA-BIOSFERA-CATSUD-003

Esperem i desitgem que aquesta distinció reconeguda mundialment no es quedi en tan sols això: una marca més, i que a mig i llarg plaç les actuacions al territori es facin en conseqüència.

Des de Catsud venim divulgant el valuòs patrimoni natural, cultural i paisatgístic de tots aquests espais naturals des de l’any 2001, la qual cosa continuarem portant a terme mitjançant activitats guiades sobre el terreny.

Josep Abelló
Catsud