Catalan Spanish English German French Italian
 

Horta de Sant Joan

excursions-horta-sant-joan-034Horta de Sant Joan és un dels pobles més característics de la comarca de la Terra Alta. Situat a l’extrem sud-oest de Catalunya, el seu terme té una gran extensió. Suma una superfície total de 119 km2, dels quals una part important s’estén per les muntanyes des Ports. L’Ajuntament és propietari de quasi tot aquest ampli territori que comprèn els Ports d’Horta. El poble és aturonat i envoltat d’extenses vistes. Val la pena fer una passejada pel seu casc antic i visitar els seus centres culturals.

 excursions-horta-sant-joan-033
A nivell històric en destaca la presència de l’ordre del Temple en temps medievals. Els templers van rebre del comte-rei Alfons I el castell d’Horta i el seu terme l’any 1177. En aquells moments el terme d’Horta comprenia els actuals municipis d’Arnes, Bot, Prat de Comte i Caseres. L’any 1194 els templers fundaren la comanda d’Horta. També cal mencionar la presència de càtars a Horta a principis del segle XIV.

excursions-horta-sant-joan-032
La part del terme que pertany al Parc Natural dels Ports és molt accidentada. Integrada per imponents i belles muntanyes ofereix al excursionista tot un ampli ventall d’excursions de gran atractiu. Són molts els indrets i racons dignes de ser descoberts i admirats: els Montsagres, les roques de Benet, la vall de Corretja, les Eres, la part alta del riu Canaleta, la vall del Pastor, les Clotes, etc. etc.

senderisme-horta-de-sant-joan-006
Caminar pels Ports d’Horta sempre resulta motivador. Les rutes de senderisme són abundants. Pistes, camins, senders i corriols permeten realitzar multiples traçats d’itineraris. Els desnivells solen ser importants, però la majestuositat dels entorns sempre apaivaguen els esforços. Els paisatges prenen una força inusual que captiva. Els boscos cobreixen extenses zones on la natura batega amb força. És relativament fàcil veure a certa fauna en moviment per llocs de vegades impensables.

senderisme-horta-de-sant-joan-002 senderisme-horta-de-sant-joan-005
Des de Catsud oferim ampli catàleg de rutes de senderisme guiades pels Ports d’Horta. Són itineraris divulgatius on també es comenten coses de l’important patrimoni natural i cultural dels Ports. I al mateix temps, també compartim el fet positiu de poder conèixer i gaudir aquests excepcionals paratges.

Activitat relacionada: Ports d’Horta