Recordant… Menorca primavera 2014


La primavera de 2014 vam gaudir d’uns dies esplèndids caminant per l’illa de Menorca. Totes les persones participants s’ho van passar molt bé. L’alegria i bona sintonia del grup van ser insuperables. A tots ens va quedar un bon record d’aquella singular estada a l’illa. Ara, en ple confinament pel Covid-19, ens ha fet molta il·lusió recuperar la crònica i algunes imatges encara no publicades d’aquell fantàstic i memorable viatge. (06-04-20) 

Caminar per l’illa de Menorca sempre és un gran plaer
que eleva els ànims i renova a tots nivells. Enguany un bon i variat grup de persones de diverses procedències de Catalunya hem pogut copsar plenament els diversos ambients que ofereix aquesta singular illa. Han estat 7 dies inoblidables de caminades combinades amb visites a llocs interessants.
.
La costa nord ens han mostrat la seva espectacularitat i bellesa més colpidora. Mentre caminàvem per aquesta banda, les aigües de la Mediterrània ens mostraven la seva blavor magnètica. Les paradisíaques cales i platges del nord ens oferien escenes inoblidables, dignes d’admirar.
.

La costa sud ens ha obsequiat unes boniques excursions. Hem pogut gaudir de valent de les captivadores cales i platges intercalades de zones boscoses, on la cantadissa dels ocells ens alegrava el caminar. La claredat de les aigües amb les seves diferents tonalitats de colors sorprèn i fascina. La mar resplendia acariciada pels aires primaverals. Al fons la contemplació del vastíssim horitzó marítim ens oferia una autèntica pau per l’esperit… Tot plegat es pot definir com un autèntic esclat de bellesa.

Les caminades i descobertes per l’interior de l’illa no han estat per a menys. Hem pogut gaudir dels camins i senderes de tota la vida. Els barrancs sorprenents del migjorn menorquí ens han transportat a llocs on la natura batega amb força, indrets que són un autèntic recés de tranquil·litat que envaeix els sentits.

Des de la emblemàtica muntanya de Santa Àgueda les vistes han estat esplèndides, albirant un preciós i acolorit mosaic de paisatges. I, a banda i banda, sempre present la blavíssima mar. També ha resultat relaxant i gratificant passar per camins envoltats de sembrats verds impregnats d’una calma immutable i amb el vol elegant del milà.

I no han pogut faltar les explicacions dels costums, de les tradicions, de la parla, etc. dels menorquins, així com dels trossos d’història, de successos i anècdotes. I naturalment tampoc han faltat les interessants llegendes menorquines amb personatges misteriosos, fets enigmàtics i dones aguerrides.

I altres activitats com ara la visita de poblats i coves prehistòriques, l’observació inesperada de fauna en moviment, la visita de Punta Nati amb el crepuscle groguenc, el tast de la gastronomia de Menorca o la degustació del deliciós gin amb llimonada, etc., han completat aquests 7 dies inoblidables que hem pogut compartir. I és que Menorca realment és una illa fascinant, plena de biodiversitat, un estel refulgent emmirallat per les aigües mediterrànies.

Josep Abelló
Maig 2014


Comentaris

Santi Solé
6 abril, 2020
Un viatge i una millor companyia....... enriquidors records per a tota la vida.
Josep G. Roso
8 abril, 2020
Un viatge que em va marcar per a tota la vida. Hi ha un abans i un després, gràcies Josep, Ana, Santi, Anna, ... i tota la resta!
José M.
26 abril, 2020
Inoblidable, una excel·lent organització i un grup fantàstic!

Deixa un comentari