Catalan Spanish English German French Italian
 

Els Ports amb neu

L’experiència de viure un dia lluminós dalt dels Ports

El diumenge 1 de desembre de 2013 vam pujar als Ports de Tortosa.

A primera hora el dia es presentava rúfol. Va caure un petit xàfec de neu granulada. A mig matí el sol es va imposar d’una manera radiant. Els Ports es van il·luminar. El cel va quedar net i els paisatges resplendien. Els boscos i les muntanyes recobraven els seus colors originals gràcies a la rentada de la pluja i la neu.

PARC-NATURAL-PORTS-01

A les parts més altes ens esperaven grates sorpreses. Un mantell blanquinós cobria els fantàstics boscos de pi roig. Una lluminositat nítida es filtrava per tot arreu.

PARC-NATURAL-PORTS-03
Tot i ser a les portes de l’hivern, la vegetació es mostrava més viva que mai. Al fons a la llunyania vam poder albirar els cims dels Pirineus nevats. Davant nostre el Mont Caro es mostrava imponent. Als nostres peus, la vall del Mascar ben acolorida de tonalitats verdoses.

PARC-NATURAL-PORTS-02
Tot i l’ambient fred, ens trobàvem envoltats d’una calma i una placidesa poc habituals. L’energia dels llocs per on anàvem passant ens embolcallava subtilment com un bàlsam….

La descoberta d’una cova espectacular d’ambients prehistòrics ens va aportar una nova sorpresa a una excursió que va resultar ser realment autèntica. La tarda començava a caure al mateix temps que la temperatura baixava en picat. Calia retornar cap a casa. Tot un món de sensacions i plenituds quedaven enrere. A l’interior de cadascú la nova experiència viscuda quedava ben gravada.

PARC-NATURAL-PORTS-04
Els Ports són l’espai natural més fascinant que tenim al sud de Catalunya, sens dubte mereixedor de ser Reserva de la Biosfera. Descobrir-los i gaudir-los és una experiència que no s’oblida mai.

Josep Abellló