Catalan Spanish English German French Italian
 

Senderisme: el plaer de caminar

La pràctica del senderisme és una activitat que reuneix molts aspectes beneficiosos per a la salut física i mental. A més, aquesta afició combina elements esportius, culturals i d’oci d’una manera plaentera i personal. Caminar constitueix un exercici aeròbic i, com a tal, permet un funcionament més eficient del cor.
.
SENDERISME-SALUT-4-H
Així mateix, estimula el flux d’oxigen a través del cos, millora la respiració i ajuda a augmentar la massa muscular. També comporta una important despesa calòrica, que ajuda a controlar el pes i a disminuir el greix corporal.
.
Diversos estudis científics han confirmat que la pràctica d’un exercici moderat contribueix a millorar el nivell del colesterol al mateix temps que estimula la sensació de benestar i incrementa l’actitud mental positiva.
,
SENDERISME-SALUT
I és que la pràctica del senderisme és una activitat que permet múltiples enfocaments, ja que pot interpretar-se com un esport -plantejant llargs recorreguts que requereixin un esforç físic intens- o com un passeig sense més ambició que gaudir de la companyia de qui el comparteixen i de la bellesa de l’entorn en que té lloc.
.
També pot plantejar-se com un viatge, com una forma relaxada de conèixer nous llocs. Dóna igual com es plantegi. El fet és que els seus beneficis per a la salut són innegables.SENDERISME-SALUT-2
.Una forma de cuidar-se, d’aprendre i d’aprofitar el temps lliure
Qualsevol persona pot practicar el senderisme, independentment de l’edat i la condició física, sempre que es faci d’acord amb les possibilitats de cadascú. Des d’aquest punt de vista es pot dir que el senderisme és un esport a l’abast de tothom.
.
I no fa falta assenyalar que és l’excusa perfecte per allunyar-se de l’estrés de la vida diària, ja que fa possible conèixer gent i llocs als que d’altra forma difícilment ens aproparíem. Permet, també, compartir excursions d’un dia o de cap de setmana amb la família i els amics.
.
SENDERISME-SALUT-1
.Una activitat respectuosa amb l’entorn Ningú com l’aficionat al senderisme és capaç d’apreciar la bellesa del medi natural i, en conseqüència, de valorar la seva cura i conservació. A més aquesta pràctica afavoreix la revitalització de zones agràries, dinamitza l’economia local i impulsa la millora d’infraestructures.
.
SENDERISME-SALUT-3
.Una decisió saludable: posar-se en marxa
Tampoc es pot dir que practicar el senderisme o caminar siguin activitats amb grans requeriments. Bon calçat, indumentària apropiada, un mínim de precaucions basades en el sentit comú i respecte cap a l’entorn és tot el que fa falta per a posar-se en marxa. Així que, vistes les avantatges, només queda escollir una ruta i posar-se a caminar.
 
  1. Senderisme, més que un esport – Avançat dijous, 22/06/2017

    […] Un article: Senderisme, el plaer de caminar […]