Catalan Spanish English German French Italian
 

Comarca dels Ports -País Valencià-

Els Ports de Morella formen un ampli i variat conjunt orogràfic. Constitueixen l’extrem septentrional del Sistema Ibèric valencià.

SENDERISME-PORTS-MORELLA-032
La major part dels cims principals de la comarca s’eleven per damunt dels 1000 metres: Garumba (1144 m), la creu del Gelat (1234 m), port de Torre Miró (1248 m), Regatxol (1259 m), Carrascal (1267 m), etc.

SENDERISME-PORTS-MORELLA-002
Amb una superfície de 903,90 km2 i un cens demogràfic al voltant 5.266 habitants conforma una comarca clarament rural. Morella n’és la capital.

És una zona muntanyosa amb gran varietat de paisatges plens de matisos i contrastos. Les muntanyes s’alternen amb les valls. Diversos rius solquen la comarca.

SENDERISME-PORTS-MORELLA-006
Als Ports de Morella conflueixen el paisatge, la natura, la història i la cultura. Hi podem trobar un patrimoni etnològic de gran vàlua. Els monuments són abundants i repartits pel territori: ponts medievals, ermites, sènies, antics molins, construccions de pedra seca, etc.

EXCURSIONS-COMARCA-DELS-PORTS-105 SENDERISME-PORTS-MORELLA-044
A la comarca dels Ports els masos són un element constant al paisatge. Se’n han comptabilitat uns 500 disseminats pel territori. Les arrels de la humanització de tot aquest paisatge cal buscar-los en temps llunyans on prevalia el model de conquesta i repoblació. Un altre factor seria la particular orografia de la zona.

SENDERISME-PORTS-MORELLA-004
Cada poble de la contrada respira una singularitat marcada, orbitant al voltant de la vila històrica de Morella.

SENDERISME-PORTS-MORELLA-056
Pels amants del senderisme la comarca dels Ports esdevé una zona amb moltes possibilitats atractives. Conèixer-la caminant esdevé tot una experiència carregada de plaer i riquesa.

Activitats de senderisme per la comarca dels Ports