Activitats d’astronomia

Una oportunitat per no deixar escapar

A l’estiu és el moment ideal per sortir a la muntanya a gaudir de les nits serenes i el cel nocturn. És una oportunitat per fer activitats d’astronomia i contemplar la lluminosa polseguera d’estrelles estivals.

Cada any per aquestes dates us proposem anar a una sèrie de llocs privilegiats de les nostres muntanyes. Són indrets idonis per a contemplar la immensitat del cel il·luminat per la llum pura dels estels. L’astronomia ens apropa a tot un món ple de coneixements i descobriments, d’històries i llegendes. I és que l’espai té molt de fascinant.

Una catifa d’estrelles diamantines

Quan el crepuscle davalla, la nit centellejant ens convida a fruir de l’experiència d’observar i identificar estrelles: Vega, Deneb, Altair, Arturus, Zuben Eschamali, Alkaid, Spica, Akrab… i tants i tants d’altres estels de la nostra grandiosa galàxia. Una autèntica catifa d’estrelles diamantines!

I també resulta gratificant identificar les magnífiques i sumptuoses constel·lacions: la inconfusible Ossa Major, l’amenaçador Dragó, la majestuosa Àguila, el petit Dofí, l’elegant Cigne, l’imponent Escorpí amb la seva gran estrella Antares, la <em>Cor Scorpinis</em> dels romans. I també la vanitosa reina mítica Cassiopea asseguda en el seu tro celestial al costat del seu discret espòs Cefeo i la seva bella filla Andròmeda… I moltes més de les interessants constel·lacions que podem albirar des de l’hemisferi nord. Tot plegat en constant moviment. Una autèntica dansa còsmica!

Una experiència per no oblidar

Quines sensacions més plaents: estirats al terra sota un cel inundat d’estrelles, amb la pau de la nit perfumada per les plantes silvestres i l’energia benefactora de la muntanya… El mantell de la nit amb l’escenari gegantí del firmament estelat ens aporta una visió bella, plàcida i ens fa viure quelcom sublim.

L’experiència ens obra les portes a identificar-nos amb l’Univers! Una cosa tan simple, tan digna i tan enriquidora.

Activitats relacionades
El firmament a l’estiu
Astronomia per a famílies

Comentaris

Deixa un comentari