Priorat
Destinació
4 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Viu l’essència de la comarca del Priorat!

Priorat, una comarca rural
Enmig de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona hi ha la comarca del Priorat d’una superfície de 498,6 km2 i una població al voltant de 9.300 habitants. És una comarca molt coneguda per la fama dels seus vins i els seus olis. Una terra on la serra de Montsant (al nord) i la serra de Llaberia (al sud-est) identifiquen el paisatge de manera emblemàtica. Tots dos espais amb uns valors naturals, culturals i paisatgístics de primer ordre.

La terra del vi
Sens dubte el Priorat és sinònim de vi. El desenvolupament històric de la comarca en els darrers segles ha anat estretament vinculat al conreu de la vinya i a la producció del vi. La tradició vitivinícola de l’actual comarca del Priorat començà amb certesa al segle XII, quan ordes monàstics, comtes i barons colonitzaren el territori. La vinya serà un conreu més del qual en sorgirà un producte que, encara que estès per tot Catalunya, les condicions orogràfiques, geològiques i climàtiques de la zona el faran especial.

Proposta singular
L’activitat que us presentem és de nova creació. Inèdita al Priorat. Es tracta de travessar la comarca de nord a sud en quatre dies. Caminant tranquil·lament i vivint tots i cadascun dels esdeveniments i matisos de cada jornada. Contemplant i interpretant el paisatge d’una terra solcada per turons i muntanyes.

El Priorat és una terra ideal per conèixer-la caminant. Els paisatges rurals, els petits pobles, les persones arrelades al territori, la història, les anècdotes i la gastronomia són alguns dels ingredients que configuraran les 4 etapes que us proposem viure de manera única.

Població de trobada: Escaladei
Comarca: Priorat
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars
Desplaçament fins la comarca.
1

Primer dia

Albarca – La Morera de Montsant – Escaladei
Aquesta etapa s’inicia als peus de la serra de Montsant i va transcorrent pels territoris de l’antiga Cartoixa d’Escaladei. La vista propera dels cingles majestuosos de la muntanya contrasta amb l’ampli horitzó que es va obrint gradualment al pas dels caminants.
Distància: 15 km. Desnivells acumulats: +300 -500

2

Segon dia

Escaladei – El Montalt- La Vilella Baixa
Les vinyes protagonitzen l’inici d’aquesta etapa. Durant el trajecte van apareixent antics masos, testimonis de les formes de vida i treball d’altres èpoques. Caminant enlairats per la muntanya dels Montalts, els paisatges del Priorat mostren la seva fisonomia particular. La ruta acaba entrant al poble de la Vilella Baixa, la New York del Priorat.
Distància: 13 km. Desnivells acumulats: +300 -300

3

Tercer dia

La Vilella Baixa – Gratallops – Falset
L’etapa s’endinsa per l’interior de la comarca. Els petits pobles apareixen gradualment. La llicorella típica del Priorat realça els camins i les senderes. Els carrers de Gratallops mostren la calma típica dels pobles prioratins. En el tram final de l’etapa apareix la zona del Baix Priorat, amb Falset capital de la comarca.
Distància: 16 km. Desnivells acumulats: +458 -378

4

Quart dia

Falset – Bellmunt – Les Pinyeres
Aquesta darrera etapa ens obsequia amb bonics i interessants paisatges de la banda sud del Priorat. Des de Falset, l’itinerari pren direcció cap a la “Terra del Dòlar” passant per Bellmunt del Priorat, el poblat preibèric de Puig Roig del Roget i acabant a les Pinyeres, ermita emblemàtica del poble del Masroig.
Distància: 12 km. Desnivells acumulats: +307 -395

priorat