Ribera d’Ebre
Destinació
1 hora
Durada
Oleoturisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Fruits nascuts amb la llum i el clima mediterrani
Tastets d’olis d’oliva verge extra per assaborir

Els olis de més qualitat
Els olis d’oliva verge extra són aquells que provenen dels fruits de l’olivera i que s’extrau només per procediments mecànics o físics. Són olis d’una gran qualitat que no presenten cap defecte, ni químic ni sensorial. En aquest tastets d’olis d’oliva verge extra us oferim la possibilitat de tastar-ne alguns de selectes.

Amb garantia Denominació d’Origen Protegida
A la Ribera d’Ebre els olis que es produeixen estan inclosos dintre de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana. Aquesta DOP està subdividida en dues zones: la de l’interior i la del litoral. La Ribera d’Ebre està inclosa a la zona d’interior on domina un clima típicament mediterrani sec, calorós a l’estiu i fred a l’hivern. Amb una pluviometria amb fortes oscil·lacions.

Una zona d’olis amb singularitats
En aquesta zona els olis d’oliva verge extra són d’un afruitat mitjà-alt, molt ric en aromes secundàries tipus verd. Però, també es poden trobar tocs molt lleugers de fruites madures. En boca solen presentar un bon equilibri entre dolç, amarg i picant, amb una intensitat mitjana que en alguns casos pot arribar a ser força elevada.

L’oli d’oliva verge extra i la salut
La creixent popularitat de l’anomenada dieta mediterrània té els fonaments en un ampli ventall d’estudis epidemiològics que han evidenciat la relació entre els aliments consumits a Catalunya, en especial el consum de l’oli de d’oliva, i la prevenció d’alguns factors de risc determinants en patologies com l’obesitat, les malalties cardiovasculars, la diabetis, alguns tipus de càncer i les malalties degeneratives. El consum diari d’oli d’oliva verge extra ajuda a prevenir certes malalties i millorar la nostra salut.

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
El preu inclou:
Activitat de degustació d’olis d’oliva verge extra. Assegurances.

 

1

Degustant olis d'oliva de qualitat

En aquesta activitat us oferim un tast de diversos olis produïts a la comarca de la Ribera d’Ebre emparats dintre de la DOP Siurana. És un tast d’olis per degustar i assaborir amb trossets de pa.

Observem els colors groc amb tons més o menys verdosos. Notem els sabors afruitats amb components dolços o amargs d’intensitat variable. Us expliquem la idoneïtat d’aquests olis per amanir i fregir aliments. I valorem els efectes beneficiosos per a la salut.

I també us expliquem els orígens històrics de l’olivera a la zona. I la important funció actual pel que fa als valors paisatgístics i ecològics dels conreus de les oliveres.

I a més a més, com a complement us proposem tastar olives arbequines condimentades amb sal i herbes aromàtiques.