Garrotxa
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Excursions per viure plenament la tardor caminant pels boscos de la Garrotxa

La comarca de la Garrotxa comprèn l’alta conca del Fluvià i les capçaleres de la Muga i de les rieres d’Amer i de Llémena.

El territori no és homogeni i hom pot considerar-hi, tant des del punt de vista físic com humà, dues subcomarques. El sector que s’estén al nord de la vall del Fluvià, denominat freqüentment Alta Garrotxa. I el que ocupa la part meridional, conegut correntment per Comarca d’Olot.
.
L’Alta Garrotxa constitueix un sector molt muntanyós, laberíntic i escarpat amb profunds engorjats i cingleres.

EIN de les Serres del Milany, Sta Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt
En un extrem meridional dels prepirineus, entre les comarques d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa sota el nom del Vidranès podem trobar un conjunt de serres i espais naturals. El seu paisatge és d’una gran bellesa i molt representatiu de la Catalunya humida.

La fageda i la roureda són els boscos més representatius. També cal destacar l’alzinar muntanyenc a les vessants més solanes. A partir dels 600 m d’altitud, un cop superada la fredor provocada per la inversió tèrmica de la plana de Vic. A partir dels 900 m apareix la roureda de roure martinenc amb boix. Els obacs i fondals, on la humitat és més elevada, estan poblats per extenses fagedes, predominant la fageda de boix amb un sotabosc semblant al de la roureda de roure martinenc.

És notable la gran varietat d’arbres caducifolis que, sense arribar a formar masses pures, acompanyen les fagedes i rouredes: auró blanc, la blada, el freixe de fulla gran, l’avellaner, els tells, l’om, el cirerer, la moixera de pastor i diferents espècies de salzes. Els prats de pastura humits són l’altre element essencial del paisatge. Es troben repartits sobretot en els dominis de les fagedes i es dediquen bàsicament a la pastura de vaques.

Població de trobada: Les Presses
Comarca: Garrotxa
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

timeline]

1

Primer dia

Excursions amb ambients de tardor on destaquen els paisatges de gran bellesa que ofereixen els boscos de la Garrotxa
.
El Puigsacalm i les fagedes de la serra de Curull
Excursió per puja fins el cim del Puigsacalm. El recorregut passa per senders envoltats de fagedes espectaculars i paisatges vegetals força atractius. Esdevé tot un plaer caminar per l’exquisida serra de Curull, coberta de fagedes, roures i alzines.

Distància total itinerari:   11 km.
Desnivells acumulats itinerari:  +420 metres, -420 metres.
2

Segon dia

Paisatges volcànics
Itineraris de curta durada per diversos indrets d’aquest Parc Natural. La singularitat de les formes de relleu eruptives i l’abundància dels policromàtics boscos de caducifolis confereixen a aquesta zona una bellesa extraordinària.

Distància total itinerari:   10 km.
Desnivells acumulats itinerari:  +220 metres, -220 metres.
[/timeline]
garrotxa a la tardor