Ribera d’Ebre
Destinació
3 dies
Durada
Sortides vivencials
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

La Terra està viva i en formem part. Cadascú de nosaltres és una fulla del gran arbre del món

Una experiència saludable

L’experiència boscos terapèutics està relacionada amb l’energia benefactora que transmeten alguns dels nostres boscos. Es tracta d’aproximar-nos a uns paratges emmarcats per una natura que sorprèn i captiva. Dintre del bosc la vida s’alenteix. Les sensacions viscudes esdevenen experiències positives.

Les activitats que us proposem de boscos terapèutics combinen caminades a peu amb exercicis pràctics d’immersió a la natura. Us proposem endinsar-vos al cor de bonics boscos del Sud de Catalunya. Gaudint de la seva energia saludable i  connectant amb l’ànima dels arbres. Tot plegat, ens ha de permetre donar més autenticitat a la nostra vida.

Les propietats del bosc
El bosc afecta els nostres cinc sentits i redueix de manera considerable l’estrès. Caminar pel bosc comporta mols beneficis per la salut tant física com mental. També  redueix la tensió arterial i el sucre a la sang, millora la salut cardiovascular i metabòlica, la concentració, la memòria i el llindar del dolor.

Un món ple d’intel·ligència
Les plantes són organismes intel·ligents, però es mouen i prenen decisions en un temps més llarg que el de l’home. Avui sabem que tenen família i parents i que reconeixen la seva proximitat. Es comporten de manera totalment diferent si al seu costat hi ha parents o hi ha estranys. Si són parents no competeixen: a través de les arrels, divideixen el territori de manera equitativa.

L’aire oxigenat d’un bosc és ple de fitoncides. Són uns olis naturals que els arbres segreguen per protegir-se d’insectes, fongs i bacteris. El seu sistema de defensa beneficia el nostre.

Població de trobada: Rasquera
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai natural:
EIN de les serres de Cardó-el Boix
El preu inclou:
Excursions guiades. Activitats d’immersió a la natura.
Assegurances senderisme.
El preu no inclou:
 Allotjament.

 

Informació addicional

Preu 3 dies60€ / Persona
Preu 2 dies50€ / Persona
Preu 1 dia25€ / Persona
1

Dia 1

Boscos d’altitud
A la serra de Cardó trobem un magnífic bosc de teixos i pins pinassa amb formes exòtiques. S’enlairen majestuosament enmig de grans roques i cingles. El lloc és marcadament idíl·lic. El teix és un arbre d’aspecte impressionant i de gran vigor. En altres èpoques simbolitzava l’eternitat.

Distància itinerari: 9 km. Desnivells acumulats: +380 -380

2

Dia 2

Boscos de fades
A la vall  de Cardó els senders s’escolen per boscos d’extraordinària bellesa. En altres temps fou una vall que captivà i enamorà a moltes persones. La vegetació ens mostra la seva vitalitat. Els racons amb certs aires màgics ens conviden a intimar amb la natura i a expandir la nostra consciència.

Distància itinerari: 10 km. Desnivells acumulats: +420 -420

3

Dia 3

Boscos frondosos
Les muntanyes de Tivissa amaguen indrets on la vegetació i la geologia s’uneixen per oferir un espectacle natural, protagonitzat per llocs de gran bellesa i vivacitat.  A les parts enlairades la mirada s’engrandeix davant d’un horitzó d’espais oberts.

Distància itinerari: 10 km. Desnivells acumulats: +350 -350