Ribera d’Ebre
Destinació
3 dies
Durada
Sortides vivencials
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

La Terra està viva i en formem part. Cadascú de nosaltres és una fulla del gran arbre del món.

Aprèn i gaudeix de la natura!

L’experiència boscos terapèutics està relacionada amb l’energia benefactora que transmeten els nostres boscos. Es tracta d’aproximar-nos a uns paratges emmarcats per una natura que sorprèn i captiva. Dintre del bosc la vida s’alenteix. Les sensacions viscudes esdevenen experiències positives.

Les activitats que us proposem de boscos terapèutics combinen caminades a peu amb exercicis pràctics d’immersió a la natura. En aquesta activitat ens endinsarem al cor de bonics boscos del Sud de Catalunya. Gaudint de la seva energia saludable i  connectant amb l’ànima dels arbres. Tot plegat, ens ha de permetre donar més autenticitat a la nostra vida.

Les propietats del bosc
El bosc afecta positivament els nostres cinc sentits i redueix de manera considerable l’estrès. Caminar pel bosc comporta mols beneficis per la salut tant física com mental. També  redueix la tensió arterial i el sucre a la sang, millora la salut cardiovascular i metabòlica, la concentració, la memòria i el llindar del dolor.

Un món ple d’intel·ligència
Les plantes són organismes intel·ligents, però es mouen i prenen decisions en un temps més llarg que el de l’home. Avui sabem que tenen família i parents i que reconeixen la seva proximitat. Es comporten de manera totalment diferent si al seu costat hi ha parents o hi ha estranys. Si són parents no competeixen: a través de les arrels, divideixen el territori de manera equitativa.

Població de trobada: Rasquera
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai natural:
EIN de les serres de Cardó-el Boix
El preu inclou:
Excursions guiades. Activitats d’immersió a la natura.
Assegurances senderisme.
El preu no inclou:
 Allotjament.

 

Informació addicional

Preu 2 dies50€ / Persona
1

Primer dia

Boscos d’altitud
A la serra de Cardó trobem un magnífic bosc de teixos i pins pinassa amb formes exòtiques. S’enlairen majestuosament enmig de grans roques i cingles. El lloc és marcadament idíl·lic. El teix és un arbre d’aspecte impressionant i de gran vigor. En altres èpoques simbolitzava l’eternitat.

Distància itinerari: 8 km. Desnivells acumulats: +415 -415

2

Segon dia

Boscos de fades
A la vall  de Cardó els senders s’escolen per boscos d’extraordinària bellesa. En altres temps fou una vall que captivà i enamorà a moltes persones. La vegetació ens mostra la seva vitalitat. Els racons amb certs aires màgics ens conviden a intimar amb la natura i a expandir la nostra consciència.

Distància itinerari: 12,5 km. Desnivells acumulats: +574 -543

3

Tercer dia

Boscos fascinants
A la part obac de la vall de Cardó hi ha boscos ben conservats d’alzines i roures.  Són  llocs ombrívols per on transcorre un sender molt bonic. Aquest camí ascendeix gradualment fins a una zona enlairada on la mirada s’engrandeix davant d’un horitzó d’espais oberts.

Distància itinerari: 9 km. Desnivells acumulats: +467 -460

BOSCOS TERAPEUTICS
BOSCOS TERAPEUTICS
BOSCOS TERAPEUTICS
BOSCOS TERAPÈUTICS