Priorat
Destinació
Cap de setmana
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

En aquesta proposta us guiarem per terres de Siurana, un dels llocs històrics amb més encant del sud de Catalunya

Gaudirem dels paisatges que l’envolten i us explicarem la història i les llegendes d’un territori molt atractiu

Siurana és un dels racons més emblemàtics de la comarca del Priorat. Perquè la seva situació enlairada dalt dels darrers contraforts de les Muntanyes de Prades la fa especialment privilegiada. I perquè és un territori trencat amb una potència paisatgística seductora. Diversos senders i camins travessen els entorns de Siurana.

Siurana és envoltada de llegendes i relats molt interessants. I a més, la història d’aquest indret és força rellevant. Va ser un enclavament important en temps dels sarraïns. A mitjans dels segle XII fou l’últim baluard sarraí conquerit pels cristians.  Però, va ser un lloc molt difícil de conquerir. Com a resultat l’assetjament i conquesta final d’aquest darrer reducte islàmic està envoltada de fantàstiques histories de personatges i heroïcitats.

Llegendes de reines i princeses

Són moltes les llegendes que envolten Siurana. La més famosa, sens dubte, és la del Salt de la Reina Mora, però n’hi ha d’altres: la de La Roca dels Solters, la de Donya Blanca, la del Jueu, la del mas de la Titota, etc. En aquesta activitat “Siurana llegendària” us en desvetllarem un bon grapat. Així com el relat interessant sobre la conquesta de Siurana.

El poderós castell inexpugnable

Al llarg del temps el món llegendari ha magnificat el castell sarraí de Siurana. Estava situat damunt d’un elevat penya-segat, en un indret de difícil accés. Per tant, aquest fet juntament amb la aferrissada defensa dels seus ocupants, va suposar greus treballs i perllongats setges als soldats cristians delerosos de la seva conquesta. De manera que el record èpic de la seva conquesta ha viatjat a través dels segles.

Població de trobada: Cornudella de Montsant
Comarca: Priorat
Espai Natural: Espai d’Interès Natural de les Muntanyes de Prades
El preu inclou:
Activitats guiades dels 2 dies. Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 1 DIA18 €
FAMÍLIESDescomptes especials
1

Primer dia

Una terra amb història
Caminada per fer un tomb per les muntanyes de Siurana. Permet copsar per una banda la vegetació frondosa de l’obaga i per l’altra unes formidables vistes del Priorat i la serra de Montsant.

Distància itinerari: 12 km.
Desnivells acumulats: +400 -400

.

2

Segon dia

Paisatges superbs de Siurana
L’itinerari passa per antics masos ubicats en llocs envoltats de bells paisatges. La descoberta d’un arbre monumental arrodoneix aquesta magnífica excursió farcida de velles històries i belles llegendes.

Distància itinerari: 8 km.
Desnivells acumulats: +180-180

SIURANA LLEGENDES I PAISATGES
SIURANA PAISATGES
SIURANA RUTES GUIADES
SIURANA SENDERISME CULTURAL
SIURANA LLEGENDES