Baix Camp
Destinació
Matí
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Una serra singular amb paisatges atractius 
Un magnífic racó de natura de culte ancestral

Aquesta activitat permet descobrir els millors indrets de la Serra de Santa Marina situada a la comarca del Baix Camp.

Natura exuberant, déus d’aigua, atractives vistes i també bonics senders de baixa muntanya són alguns dels ingredients d’aquesta interessant excursió.

Entre les serres de Llaberia i de Vandellòs hi ha enclavada la serra de Santa Marina. Mentre la part solana presenta un terreny més obert amb vistes de la vall del riu Llastres, la part obac ens mostra una vegetació força exuberant.

Tot i així, aquesta part encarada cap al nord en alguns punts ofereix bonics paisatges de la veïna serra de Llaberia. De manera que, senders i camins travessen la Serra de Santa Marina de dimensions i altituds modestes.

El santuari de la serra de Santa Marina

Dins la vessant cultural cal destacar l’ermita de Santa Marina. Situada dintre del terme municipal de Pratdip, fou declarada Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Sembla que al segle XIV ja hi havia un petit ermitori.

Segons la tradició els terrenys per edificar el santuari foren donats per la família del Mas d’En Sabater i consta ja existent el 1500. El retaule anterior al 1936 era barroc i datat el 1760. Santa Marina era una imatge trobada de molta popularitat a les rodalies. A més el santuari de Santa Marina era un lloc amb certa fama on les noies acudien el 18 de juliol per trobar nuvi.

Amb tot, de ben segur que es tracta d’un lloc de culte ancestral. A més, es un indret molt especial. També, les deus d’aigües abundants i els impressionants arbres que s’eleven amb una potència extraordinària denoten que el lloc sempre ha estat un magnífic racó de natura.

Població de trobada: Pratdip
Comarca: Baix Camp
Espai Natural: EIN de la Serra de Llaberia
El preu inclou:
Activitat guiada. Assegurances
Reportatge fotogràfic
1

Excursió guiada i comentada

La serra de Santa Marina
Enmig de les muntanyes de Llaberia i Vandellòs trobem la serra de Santa Marina. Aquest itinerari transcorre per les dues vessants de la muntanya. Les senderes zigzaguejants ascendeixen dalt els cims. Són llocs enlairats que permeten albirar les valls i muntanyes circumdants.

L’excursió que és circular permet descobrir diversos indrets captivadors de la serra de Santa Marina. La natura, el paisatge, la història i les tradicions populars són els temes que ens permetran interpretar el valuós patrimoni natural i cultural de la Serra de Santa Marina.

Distància itinerari:  9 km.
Desnivells acumulats: +415 -415

.
Horari activitat: de les 9:00 h a les 13:30 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

 

serra de santa marina
la serra de santa marina
excursions guiades per santa marina
serra de santa marina
serra de santa marina