Noguera
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Senderisme per gaudir dels paisatges de la Noguera

La Noguera, la trobem situada al Prepirineu de Lleida. És la comarca més extensa de Catalunya amb diversitat d’espais naturals i panorames paisatgístics. Senderisme a la Noguera és una activitat que pretén descobrir alguns paratges força peculiars i atractius d’aquesta comarca. Hem seleccionat dues zones força interessants que de ben segur us agradarà descobrir.

La Noguera ofereix un gran ventall de possibilitats a l’hora de conèixer-la caminant. En aquesta ocasió us convidem a descobrir la zona de les serres de Mont-roig i Carbonera, així com la reserva natural de Sant Llorenç de Montgai i el congost de Mu. De ben segur que la proposta Senderisme a la Noguera us agradarà.

La serra de Mont-roig i la serra Carbonera constitueixen un dels relleus més externs dels Pre-perineus centrals. La seva situació les fa força visibles des de la Depressió Central, especialment en el cas de la serra de Mont-roig. Muntanya de bella factura que s’eleva vigorosament pel la seva vessant sud. És en aquesta banda que mostra la llarga cinglera calcària de tonalitats molt rogenques que li dona el nom.

Entre les dues serres, els rius Noguera Pallaresa i el Segre formen uns congosts molt espectaculars. El riu Segre s’obri un complicat pas als peus de la Serra Carbonera i la serra de Mont-roig formant l’impressionant congost de Mu, de gran bellesa paisatgística.

La vegetació primitiva d’aquestes serres era integrada per carrascars. A l’actualitat hi predominen les zones arbustives alternades amb carrascars joves i zones repoblades amb pins. Al ser un sector muntanyenc on abunden els cingles i els penya-segats és una àrea ideal per a rapinyaires que a més troben la complementarietat de camps de conreus oberts.

 

Població de trobada: Sant Llorenç de Montgai
Comarca: La Noguera
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

 

1

Primer dia

Serra de Mont-roig
Paisatges impactants de la Noguera
La serra de Mont-roig s’aixeca vigorosament pel seu vessant sud. La seva allargada cinglera calcària de tonalitats rogenques configura una bonica imatge de gran atracció visual. Aquests colors característics li donen nom a la muntanya. Als peus d’aquesta magnífica serra, els
rius Noguera Pallaresa i el Segre formen congostos profunds de gran espectacularitat. Des dels alts espadats les vistes són superbes i de gran amplitud.
Distància total itinerari:  15 km.
Desnivells acumulats itinerari: +690 -690

2

Segon dia

Congost de Mu i serra Carbonera
Natura imponent
Aquest itinerari transcorre per un antic camí de ferradura que va seguint el riu Segre en el seu recorregut pel bonic congost de Mu. D’altra banda, l’itinerari ascendeix fins la banda oest de la serra Carbonera. Des d’aquesta zona es poden albirar boniques imatges aèries dels rius Segre i el Noguera Pallaresa.
Distància total itinerari:  14 km.
Desnivells acumulats itinerari: +340 -340

senderisme a la noguera