Montsià
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Descobreix una zona dels Ports on regna la solitud i els paisatges muntanyencs prenen una força inusual!

Aquestes rutes guiades pels Ports ens permetran conèixer uns racons d’una bellesa corprenedora.  

I també viurem moments de calma contemplant l’espectacle majestuós que ofereixen el paisatges d’aquesta banda meridional dels Ports.

I a més de ben segur podrem observar la fauna movent-se en plena llibertat.

I tampoc faltaran les explicacions sobre els valors ambientals dels Ports, les llegendes i les històries de tota mena.

Un espai natural rellevant

Els Ports són l’espai natural més important del sud de Catalunya. Amb una superfície de 35.051 ha va ser declarat parc natural l’any 2001 després de molts anys d’espera. Dins del parc hi ha inclosa la reserva natural de les Fagedes dels Ports de 867 ha i amb una riquesa biològica rellevant.

Els Ports es localitzen a la zona de confluència entre la Serralada Prelitoral Catalana i el Sistema Ibèric. El relleu d’aquest espai és força abrupte, sobretot pel vessant marítim, on les moles, puntes i penyes s’aixequen vertiginosament. El massís és en realitat un conjunt de serres amb la part culminal de 1447 m assolida al cim del Mont Caro.

La banda meridional està composta per muntanyes que s’alternen amb valls profundes i barrancs d’una orografia molt esquerpa. Per tant, hi trobem gradients d’altitud força acusats. A més, són llocs molt rocosos i accidentats. De manera que, a banda d’altra fauna de caràcter rupícola, són indrets molt idonis per la cabra salvatge que s’hi mou amb total llibertat.

Un clima amb forts contrastos

El clima dels Ports no és uniforme, ja que factors com l’altitud i l’orientació prenen especial rellevància. També cal destacar el fort contrast que es dóna entre ambdós vessants del massís. Mentre que, el vessant sud-est, influenciat per la Mediterrània, presenta un règim de temperatures molt més suau, el vessant interior suporta unes condicions més severes de caràcter continental.

Rutes guiades pels Ports meridionals

En aquesta activitat us oferim dues rutes guiades pels Ports més meridionals. En concret, transcorren pels termes municipals de la Sénia i de Mas de Barberans. Són llocs poc coneguts, tranquils i d’una solitud aclaparadora. Per delectar-se amb els paisatges muntanyencs. Observar la fauna en lliure moviment esdevé una experiència plus.

Població de trobada: La Sénia
Comarca: Montsià
Espai Natural: Parc Natural dels Ports
El preu inclou:
Activitats guiades dels 2 dies. Assegurances
Reportatge fotogràfic  
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 1 DIA22 €
1

Primer dia

Valldebous, el racó de la Geganta i la Gotellera
Paratges feréstecs i balconades impressionants

Si us agraden els senders solitaris on fàcilment es deixen veure les cabres salvatges, aquesta travessa pels Ports us pot interessar. En aquest itinerari és especialment rellevant l’albirament de les espectaculars vistes del territori que ofereix la muntanya de la Gotellera.

A més, la descoberta de racons abruptes d’un caràcter molt salvatge també esdevé un punt fort. De manera que, aquesta banda meridional dels Ports resulta més interessant de descobrir del que pot semblar a primera vista.

Distància itinerari:  15 km.
Desnivells acumulats: +460 -580
2

Segon dia

Punta Gabarrera, de l’Avenc i plans de Valldebous
El goig de carenejar pels Ports

A les parts altes dels Ports tot pren una dimensió diferent. El traçat de les senderes va carenejant i obrint tot un món enlairat ple de muntanyes, boscos i barrancs profunds. El caminant pot viure moments de calma contemplant l’espectacle majestuós que ofereix el paisatge. I de tant en tant destaca el fastuós espectacle del vol dels voltors i els salts inesperats de les cabres salvatges.

Aquests itinerari plaent, sense complicacions, us evocarà sentiments de plenitud i de bellesa. I és que els Ports no defrauden mai!

Distància itinerari:  14 km.
Desnivells acumulats: +347-347
RUTES GUIADES PELS PORTS
RUTES GUIADES PELS PORTS
RUTES GUIADES PELS PORTS
rutes guiades pels ports