Morella
Destinació
3 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Excursions guiades per descobrir bells paratges dels Ports de Morella

La comarca dels Ports

Els Ports de Morella formen un ampli i variat conjunt orogràfic. Constituïxen l’extrem septentrional del Sistema Ibèric valencià. La major part dels cims principals de la comarca s’eleven per damunt dels 1000 metres: Garumba (1144 m), la creu del Gelat (1234 m), port de Torre Miró (1248 m), Regatxol (1259 m), Carrascal (1267 m), etc.

Amb una superfície de 903,90 km2 i un cens demogràfic al voltant 5.266 habitants conforma una comarca clarament rural, amb poca població. Morella n’és la capital.

És una zona muntanyosa amb gran varietat de paisatges plens de matisos i contrastos. Les muntanyes s’alternen amb les valls. Diversos rius solquen la comarca.

Un patrimoni ric i variat

Als Ports de Morella conflueixen el paisatge, la natura, la història i la cultura. Hi podem trobar un patrimoni etnològic de gran vàlua. Els monuments són abundants i repartits pel territori: ponts medievals, ermites, sènies, antics molins, construccions de pedra seca, etc.

Un territori ple de masos

A la comarca dels Ports els masos són omnipresents al paisatge. Se’n han comptabilitat uns 500 disseminats pel territori. Els arrels de la humanització de tot aquest paisatge cal buscar-los en temps llunyans on prevalia el model de conquesta i repoblació. Un altre factor seria la particular orografia de la zona. Els diferents pobles de la contrada respiren una singularitat marcada orbitant al voltant de la vila històrica de Morella.

Pels amants del senderisme la comarca dels Ports esdevé una zona amb moltes possibilitats atractives. Conèixer-la caminant esdevé tot una experiència carregada de plaer i riquesa. Amb aquesta proposta d’excursions guiades i interpretades us proposem descobrir-la.

Població de trobada: Morella
Comarca: Comarca dels Ports
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 2 DIES60 €
1

Primer dia

Natura, paisatge, història i cultura
La comarca dels Ports, tot un món per descobrir!

Morella, situada estratègicament entre Aragó, Catalunya i País Valencià és envoltada d’un territori muntanyós ple de contrastos i sorpreses. Us proposem una acurada selecció d’itineraris de senderisme que us ompliran d’alegria i energia.

La Garumba
L’art seductor de la natura

Aquest itinerari formidable per la Garumba us colpirà. És una muntanya de relleus tabulars on predominen els carrascars i els sabinars alternats amb boscos de pinedes. El seu perfil allargat i la seva altitud (1144 m) permet divisar les valls i muntanyes que envolten la comarca dels Ports de Morella. El que també impressiona són les imponents roques calcaries erosionades i modelades pels elements meteorològics. Els agradables senders s’escolen per aquest genial museu d’escultures naturals.

Distància total itinerari:   14 km.
Desnivells acumulats itinerari:  +430 metres, -430 metres.
2

Segon dia

Muntanyes i indrets de Cinctorres
Un territori ple de contrastos

Aquesta excursió alterna la muntanya amb els ambients rurals. Des dels cims elevats (1234 m d’altitud) les vistes s’escampen Sistema Ibèric endins. La ruta passa per un dels paratges naturals més interessants de l’entorn. Des del punt de vista ecològic, és una de les àrees més riques de la comarca, amb gran varietat de bosc i espècies aromàtiques. Els paisatges són esplèndids. Les ermites i les construccions de pedra seca sovintegen. En definitiva, una ruta circular de rics contrastos.

Distància total itinerari:   13 km.
Desnivells acumulats itinerari:  +505 metres, -505 metres.
3

Tercer dia

Paratges de somni
Llocs de natura desconeguts

Descobrir indrets naturals extraordinaris i a la vegada desconeguts omple de satisfacció i energia. No hi ha caminades més agradables que gaudir dels senders que transcorren paral·lels al riu envoltats de boscos frondosos. Són reductes de naturalesa en bon estat que transmeten un magnetisme ben especial. L’experiència esdevé una autèntica delícia.

Distància total itinerari:   11 km.
Desnivells acumulats itinerari:  +221 metres, -221 metres.
ports de morella
Ports de Morella
Ports de Morella
Ports de Morella
Ports de Morella