Baix Ebre
Destinació
4 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Natura salvatge i paisatges entranyables

El Parc Natural dels Ports té una superfície de 350 km2. És l’espai natural més important del sud de Catalunya. Des de l’antiguitat les muntanyes dels Ports han estat travessades per multitud de camins que anàvem de les terres de l’interior cap al litoral.

Encara avui en dia es conserva el traçat d’algun d’aquests camins mil·lenaris. Tota aquesta munió de camins antics juntament amb altres senders i corriols configuren una àmplia xarxa de d’itineraris per practicar senderisme.

A banda d’aquest factor, la grandiositat de l’espai, la seva rica biodiversitat, el seu bon estat de conservació i la interessant potència paisatgística fan dels Ports un espai ideal per practicar i gaudir del senderisme. En aquesta activitat d’excursions pel Parc Natural dels Ports us proposem conèixer uns paratges encantadors, ideals per gaudir d’una natura espectacular.

La Jueva de Tortosa ens descobreix el call de Tortosa

La Jueva de Tortosa evoca la seua infantesa i joventut. Entretant repassa alguns dels fets més importants de la història mil·lenària dels jueus a Tortosa. Esdeveniments com la fundació dels calls nou i vell, la conquesta de la ciutat per Ramon Berenguer IV (1148) o la Disputa de Tortosa (1413).

Un paisatge de castells, muntanyes i riu que es fusionen en un espectacle únic que durant la major part de l’any, es pot viure amb la màgia de la nit.

La caseta de Blanca, amb mobiliari i decoració inspirades en les cases jueves de l’època, esdevé lloc de celebració. I un lloc ideal per finalitzar la visita amb un tastet de vi caixer, acompanyat de cants dels jueus catalans.

Població de trobada: Tortosa
Comarca: Baix Ebre
Espai Natural: Parc Natural dels Ports
El preu inclou:
Activitats guiades dels 4 dies. Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars
Activitat cultural “La Jueva de Tortosa”

Informació addicional

PREU PER 3 DIES75 €
PREU PER 2 DIES55 €
PREU PER 1 DIA25 €
PREU ACTIVITAT LA JUEVA DE TORTOSA15 €
1

Dijous 6 de desembre de 2018

Paisatges del Mont Caro
Aquest itinerari ens ofereix vistes i paisatges excepcionals del Mont Caro i els seus entorns formidables albirats des d’una perspectiva propera. Des de les altures les relaxants seqüències visuals de les muntanyes i valls circumdants esdevenen un autèntic plaer.

Distància itinerari: 13 km.
Desnivells acumulats: +515 -520
2

Divendres 7 de desembre de 2018

Boscos de tardor a Serrassoles
Itinerari fantàstic que transcorre per racons poc transitats dels Ports. Ideal per fer a la tardor. A les obagues sovintegen els arbres caducifolis mostrant la seva vistositat cromàtica. A les parts altes de Serrassoles trobem prats verds amb cavalls pasturant amb total llibertat. I les vistes de gran amplitud són realment tot un espectacle per admirar. Es tracta d’una excursió de luxe pels senderistes amants de la natura i la muntanya.

Distància itinerari: 13 km.
Desnivells acumulats: +563 -555
3

Dissabte 8 de desembre de 2018

Matí
Paratges sorprenents dels Ports
P
roposta que permet descobrir dos paratges excepcionals de la banda meridional dels Ports. Per una banda una cova espectacular situada sota un impressionant espadat amb singulars estalactites i estalagmites. I per altra banda la descoberta d’un racó amb uns salts d’aigua preciosos envoltats d’imponents roques i cingles. De ben segur són llocs que us sorprendran i us ompliran de satisfacció.

Distància itinerari: 8 km.
Desnivells acumulats: +235 -235


Tarda
Activitat cultural
Viu el call jueu de Tortosa!

Amb la Jueva de Tortosa com a protagonista us proposem fer un viatge a través del temps. De la seva mà descobrirem l’entramat de carrers i carrerons de l’antic call jueu tortosí. Ens endinsarem en la història, les tradicions i la vida quotidiana de la comunitat jueva de Tortosa. I gaudirem de la representació i els cants dels jueus medievals. Finalitzarem l’activitat amb un tastet de vi caixer.

4

Diumenge 9 de desembre de 2018

Castell Airosa
Interessant excursió que per un sender de bon trepitjar va ascendint per uns paratges espectaculars dels Ports. Són indrets plens d’agulles i formes rocoses amb aires montserratins i alhora capadocians. Des de la base de l’Airosa les vistes són immenses. Però caminant per un corriol direcció nord encara podem trobar talaies impressionants amb colpidores raconades i vistes de la banda sud dels Ports.

Distància itinerari: 13 km.
Desnivells acumulats: +510 -510
PORTS SENDERISME
PORTS SENDERISME
PORTS SENDERISME
PORTS SENDERISME
PORTS SENDERISME
parc natural dels ports