Alt Camp
Destinació
1 dia
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Un territori amb història

En aquesta activitat interpretarem el paisatge, descobrirem llocs interessants del terme i coneixerem coses del passat i el present de Mont-ral.

La superfície municipal de Mont-ral està totalment inclosa en un territori muntanyós. L’ocupació humana sempre s’ha adaptat a aquesta realitat geogràfica i s’ha estructurat sobre la base d’una economia tradicional de muntanya.

Mont-ral és una mena de microterritori on es poden trobar ambients molt diferenciats pel que fa a la geologia, el clima, la vegetació i els paisatges. És un territori ric en aigües. D’altra banda presenta un llegat històric interessant, destacant l’època medieval.

Un territori de rius

El territori de Mont-ral, enlairat i divers, és format a grans trets per dues zones ben diferenciades: la vall del riu Glorieta i la vall del riu Brugent. Ambdós rius drenen el terme, i llurs cursos són paral·lels l’un a l’altre. Són afluents del Francolí per la dreta, el riu Brugent dins el terme de la Riba, aigua avall de l’estret, i el de la Glorieta enmig de la Plana del Camp.

Les aigües del terme s’escolen, doncs, vers l’Alt Camp, comarca a la qual fou assignat el terme de Mont-ral per la Ponència de Divisió Territorial de la Generalitat de Catalunya. Mont-ral té uns entorns paisatgístics de primer ordre.

Malgrat la seva proximitat a la mar, el clima és molt extremat a conseqüència de l’altitud del terme, que assoleix els 843 metres a la Lloera, els 1.020 a l’altiplà dels Motllats, i els 1060 als Tres Termes. La majoria de les terres de conreu són per damunt dels 600 m. A primers de novembre la neu ja blanqueja, molts anys, els cims de les muntanyes de Mont-ral.

Població de trobada: Mont-ral
Comarca: Alt Camp
Espai natural:
EIN de les Muntanyes de Prades.
El preu inclou:
Activitat guiada Assegurances senderisme.
El preu no inclou:
Menjars
1

09:00 h

Paisatges i entorns naturals de privilegi

Aquest itinerari transcorre per altiplans on les zones boscoses alternen amb els espais oberts. Permet fruir dels paisatges que ofereix tot aquest entorn natural del municipi de Mont-ral. Les senderes i camins planers ens transporten per un món enlairat ple de sensacions agradables que es van descobrint caminant tranquil·lament.

Distància itinerari: 14
Desnivells acumulats: +250 -250
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada
mont-ral