Ribera d’Ebre
Destinació
1 dia
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Fruint dels indrets frondosos i les talaies superbes de Tivissa

Aquesta excursió guiada “Muntanyes de Tivissa” us sorprendrà pels ambients naturals i també per les colpidores formes geològiques. 

I des del cim més elevat podrem fruir d’unes espectaculars vistes del territori.

I a més coneixerem com era la vida tradicional als masos de Tivissa.

Muntanyes amb caràcter

Les muntanyes de Tivissa (Ribera d’Ebre) constitueixen un conjunt orogràfic d’altitud modesta, però de gran complexitat i de relleu accidentat. De manera que en bona part l’element rocós defineix clarament el seu caràcter paisatgístic. Les trobem enclavades al marge esquerre del riu Ebre. El seu punt més elevat és la Tossa amb 718 m d’altitud.

Els antics masos de les muntanyes de Tivissa

En tot el seu conjunt muntanyós hi ha escampats nombrosos masos. Alguns d’aquests masos són de dimensions considerables, fet que denota la importància agrària i ramadera d’altres èpoques. Mentre que uns es troben en un estat força rònec, d’altres han estat restaurants i per tant es conserven en bon estat. Alguns tornen a ser habitats per estrangers. En tot cas, els masos, ja sigui com a element històric o com a forma de vida actual, formen part del paisatge muntanyenc de Tivissa.

Al terme de Tivissa el mas de muntanya va ser durant molts anys el sistema de vida de moltes famílies. El mas forma part de la història de la muntanya, del món rural i del nostre país. La família de masovers eren una unitat de producció i també de consum. Per tant, practicaven el tipus d’economia tradicional del món rural de l’època.

Quant a la vegetació les brolles i les garrigues s’alternen amb els boscos de pi blanc. En raconades obagoses hi podem trobar alzinars. El medi rupícola té aquí la seva importància ja que com ja hem apuntat els cingles i els ambients rocosos abunden per les muntanyes de Tivissa.

Un tast per gaudir de la natura i el paisatge tivissenc

En aquesta excursió guiada per les Muntanyes de Tivissa us proposem fer un tast d’alguns dels seus ambients muntanyencs: obagues frondoses, cims elevats amb extenses panoràmiques del sud de Catalunya, racons espirituals, etc.

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai Natural: EIN de les Muntanyes de Tivissa
El preu inclou:
Excursió guiada. Assegurances.
Reportatge fotogràfic.  
1

Excursió guiada

Els Borjos, Monetze i la Llena

En aquesta excursió us proposem caminar per l’antic camí de ferradura dels Borjos envoltat de boscos frondosos i espadats calcaris de gran bellesa.

L’ascensió al cim més alt de les Muntanyes de Tivissa ens ofereix la possibilitat de gaudir d’excepcionals vistes de la Ribera d’Ebre i el Priorat.

Distància itinerari:  11 km.
Desnivells acumulats: +517 -509

 

muntanyes de tivissa
muntanyes de tivissa
muntanyes de tivissa
muntanyes de tivissa