Montsià
Destinació
3 dies
Durada
Activitats culturals, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Una comarca amb diversitat d’atractius

La comarca del Montsià la trobem situada a l’extrem més meridional de Catalunya amb una superfície de 735 km2 i una població de 67.646 (2016), repartits en els dotze municipis que l’integren.

Integra una gran varietat geogràfica. Si bé predomina la plana, està rodejada per les muntanyes imponents de la serra de Montsià i el conjunt muntanyós dels Ports.

També hi trobem el darrer tram del riu Ebre amb el Delta de l’Ebre, la zona humida amb més superfície de Catalunya. És una terra amb una gran riquesa paisatgística, cultural i gastronòmica. El Montsià és un territori per descobrir amb tots els sentits.

D’origen relativament recent com a comarca, ha anat arrelant la consciència de la seva personalitat entre els seus habitants, a partir sobretot dels anys cinquanta i avui el Montsià és una àrea geogràfica amb un alt grau d’identificació.

La comarca del Montsià fou poblada des d’antic tal com ho demostren nombroses troballes arqueològiques. S’han trobat jaciments neolítics a Masdenverge i Amposta, aixovars de l’edat dels metalls a Amposta i jaciments i poblats ibèrics a Alcanar i Ulldecona.

Aquesta nova proposta CATSUD conté una sèrie d’activitats per conèixer i gaudir d’aquesta singular comarca de les Terres de l’Ebre. Tenim programades interessants excursions per la comarca amb itineraris a peu, visites culturals, descobertes sorprenents, gastronomia local, etc.

Població de trobada: La Sénia
Comarca: Montsià
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars

 

Informació addicional

Preu 2 dies40€ / persona
1

Primer dia

La foradada de Montsià

A la muntanya de Montsià hi ha la famosa i bonica roca Foradada. Punt de guaita ideal per veure el Delta de l’Ebre a vista d’ocell.

Distància itinerari: 7,5 km
Desnivells acumulats: +380 -380
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Una passejada pel Delta de l’Ebre

Passejada relaxant per per llacunes del Delta envoltades d’ambients naturals com la platja i les dunes, el salobrar, la badia del Fangar i els arrossars. Observació d’aus.

Distància: 4 km. Desnivells: +10  -10

Gastronomia del Delta

La cuina local és rica i variada i aprofita els abundants recursos naturals del Delta. L’arròs és l’ingredient bàsic i comú per excel·lència a la cuina deltaica. Amb ell es preparen infinitud de plats com ara la paella marinera, l’arròs negre, el rossejat, etc. Us proposem assaborir aquesta deliciosa cuina.

2

Segon dia

Les oliveres mil·lenàries de Montsià

Caminada plàcida per un bosc singular d’oliveres molt velles. Algunes plantades en temps dels sarraïns, d’altres en temps dels romans. El lloc transmet un ambient de calma i recolliment. Els camps d’oliveres mil·lenàries configuren el conjunt més nombrós d’aquest tipus d’arbres de Catalunya. L’olivera té una significació ecològica i paisatgística molt remarcable i un gran valor mediambiental. Configura un dels paisatges més característics, històrics i emblemàtics de la comarca de Montsià.

Distància itinerari: 7 km
Desnivells acumulats: +204 -204
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Santuari de la Pietat / Castell d’Ulldecona

Visita d’aquests dos llocs amb un important patrimoni històric. Al Santuari de la Mare de Déu de la Pietat (serra del Godall) hi trobem un paratge harmoniós amb bones vistes de la comarca. Als abrics naturals del voltant de l’ermita s’hi poden visitar unes interessants pintures rupestres.

El castell d’Ulldecona està situat en un lloc elevat que des de l’època ibèrica fins a l’edat mitjana ha estat una zona estratègica del control del territori.

Els Ibers d’Alcanar

A la Moleta del Remei d’Alcanar, trobem un llegat iber de gran importància. Es tracta d’un poblat ibèric costaner lligat de les rutes comercials de l’Ebre. Era un centre emmurallat del qual depenien els petits assentaments propers. En aquesta activitat visitarem i interpretarem aquest important enclavament iber

3

Tercer dia

Els Ports de Mas de Barberans

Interessant excursió que per un sender de bon trepitjar va ascendint per uns paratges espectaculars dels Ports. Són indrets plens d’agulles i formes rocoses amb aires montserratins i alhora capadocians. Des de la base de l’Airosa les vistes són immenses. Però caminant per un corriol direcció nord encara podem trobar talaies impressionants amb colpidores raconades i vistes de la banda sud dels Ports.

Distància itinerari: 12 km
Desnivells acumulats: +510 -510
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada