Ribera d’Ebre
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Descobreix les talaies amb les millors mirandes de l’Ebre!

Des de la nit dels temps
Durant mil·lennis el riu Ebre ha estat una via de comunicació essencial i una font de riquesa. En el seu llarg recorregut ha vertebrat un ampli territori on s’han establit pobles i cultures. “Mirandes de l’Ebre” és una activitat de senderisme que pretén interpretar el paisatge i la història del riu al seu pas per les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

El riu de l’oli
Els antics l’anomenaven Hiberus, etimologia derivada d’Iber. Pels romans era descrit com l’Oleum Flumen, que podria significar “riu de l’oli”. Una part important de l’oli d’oliva que es produïa a les terres que envoltaven l’Ebre s’exportava cap a l’Imperi a través del riu pel port de Dertosa (l’actual Tortosa).

Un riu de llegendes
Al voltant del riu Ebre hi podem trobar moltes llegendes. Algunes de molt interessants com la que fa referència a la Nimfa Beanta i el jove Tormo de Montjuc.  D’altres de més tenebroses com els Gabutzins dels entorns de l’Ebre.

Els valors dels petits espais naturals
A l’entorn del riu Ebre, podem trobar un conjunt de muntanyes (Serres de l’Ebre)  i d’espais naturals, inclosos al Pla d’espais d’interès natural (PEIN). És el de les illes de l’Ebre, de 65 ha, que engloba les illes de Subarrec i del Galatxo; el tamarigar del meandre de Miravet, així com les illes d’Audí, Vinallop i Xiquina de Tortosa. Aquests espais naturals també van ser declarats reserva natural de fauna salvatge.

La identitat d’un territori
A l’actualitat l’Ebre és tot un referent de les terres del sud. En el seu pas per la Ribera i el Baix Ebre, el riu ens obsequia amb bells paisatges integrats per diversitat de conreus, muntanyes, boscos i pobles de ribera. Els itineraris que us proposem passen per llocs enlairats que ofereixen esplèndides vistes que permeten albirar aquest atractiu mosaic paisatgístic.

Població de trobada: Vinebre
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars
1

Dia 1

El cim de l’Àguila
Bonica ascensió des de l’ermita de Santa Paulina a la punta de l’Àguila, lloc més elevat de la Serra de Móra. Aquest cim ens ofereix magnífiques panoràmiques de 360º graus. És una talaia perfecta des on es pot albirar un ampli territori encerclat per muntanyes del Priorat, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre i la Terra Alta. El riu Ebre el travessa de nord a sud obsequiant a l’excursionista amb una espectacular imatge aèria.

Distància itinerari: 9 km.
Desnivells acumulats: +682 -606
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada
2

Dia 2

Històries del riu 
Travessa que transcorre enlairat per damunt de l’Ebre oferint bells paisatges del riu. L’espectacular recorregut ens desvetlla amb clau d’humor històries de personatges riberencs: barquers pseudoheroics, soldats accidentals de la guerra de Cuba, festejadors de pel·lícula, encanteris, etc.

Distància itinerari: 13 km.
Desnivells acumulats: +336 -552
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Excursions per albirar paisatges de l'Ebre
Ribera d'Ebre
Mirandes de l'Ebre Vistes
Mirandes de l'Ebre Paisatges
Mirandes de l'Ebre - Serres Pas de l'Ase