Menorca
Destinació
5 dies
Durada
Activitats culturals, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Deixa’t guiar per Menorca i viu un experiència inoblidable!

Amb activitats guiades de senderisme i turisme cultural que us permetran descobrir la Menorca màgica d’una manera integral.

Rutes fantàstiques per indrets plens d’encís. Els paisatges menorquins són tan encantadors com fascinants. 

La història, les llegendes, les tradicions, la gastronomia i moltes més coses també ens acompanyaran en aquesta experiència extraordinària. 

Des de 2007 portem a terme activitats guiades a l’illa de Menorca per tal de donar a conèixer el seu valuós patrimoni natural i cultural. Et proposem provar i/o repetir aquesta experiència única. T’animes a participar-hi?

Una illa petita amb grans atractius

Menorca ens ofereix una natura molt ben conservada, de paisatges encisadors, i de platges i cales paradisíaques. Les activitats de “Menorca màgica” ens permeten descobrir sense presses els millors racons de l’illa. I també, conèixer el seu fascinant passat. Així con les interessants i enigmàtiques llegendes menorquines.

És una illa única i sorprenent, de gran bellesa i plena de contrastos. Per tant, en aquesta proposta Menorca màgica descobrirem llocs de la costa nord i la costa sud i també de l’interior. D’altra banda coneixerem indrets interessants com els barrancs i les cales, les coves i els penya-segats, els arenals i les llacunes. I a més gaudirem del món rural i els pobles, de la gastronomia menorquina, i també de l’actualitat i dels monuments prehistòrics.

Menorca màgica: la joia de les Balears

Menorca declarada Reserva de la Biosfera l’any 1993, és la més oriental i septentrional de les Illes Balears. Ofereix als visitants una gran varietat i qualitat d’ambients i paisatges. L’any 1999 es va crear la Reserva Marina del Nord de Menorca. De manera que, l’estat de conservació de l’illa és excepcional.

A causa de diversos factors Menorca no ha patit les agressions urbanístiques desmesurades d’altres illes de les Balears. Un factor determinant ha estat el model de territori que han sabut defensar els menorquins i menorquines a través de les mobilitzacions dutes en el passat i també en els temps actuals. Tot i així, els intents d’agressions continuen ben vius.

El seu llegat històric és d’una gran trajectòria i vàlua. Enclavada al centre de la Mediterrània occidental, Menorca ha estat al llarg de la història una illa estratègica. Per tant, són molts els pobles i cultures que han passat per l’illa i han deixat la seva petjada.

La notable concentració de monuments prehistòrics és força eloqüent. La toponímia i el caràcter de la gent autòctona transmeten una riquesa cultural que respon al seu ric passat històric.

Població de trobada: Aeroport de Maó
Comarca:
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances senderisme
Desplaçaments per l’illa
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars
Desplaçament fins l’illa

 

Informació addicional

PREU PER 4 DIES295 €
1

Primer dia

Parc Natural de s’Albufera des Grau
Paisatge i biodiversitat 

El Parc Natural de s’Albufera d’Es Grau, és el nucli de la Reserva de la Biosfera. La gran diversitat ambiental i paisatgística que conté aquesta joia de la natura no deixarà de meravellar-nos pel seu valor natural.

Avançant pel camí, gaudirem de diversos ambients: sistemes dunars, pinars, zones humides, platges i cales tranquil·les… Els paisatges de la costa nord prenen aquí un component realment encisador. Tenen quelcom que de manera plàcida fa desconnectar al caminant.

Distància itinerari a peu:  12 km.
Desnivells acumulats: +125 -125


Al-tor
Centre espiritual de l’illa
Monte Toro, amb la seva silueta singular, és la muntanya més alta de Menorca. És un indret que al llarg de totes les èpoques ha estat decisiu i sagrat pels menorquins. El Monte Toro sempre és de visita obligada. Permet tenir una bona visió de conjunt de l’illa. Des d’aquest punt les vistes són magnífiques.

La toponímia del Toro procedeix de Tor que significa altura en el llenguatge sarraí. Al-Tor significaria “l’altura” “lo elevat”, concepte que podria tenir un significat ambivalent: l’alçada de la muntanya en el sentit físic i l’elevació dins de l’àmbit espiritual.

Lithica
Una descoberta inesperada
T’agradaria descobrir un racó atípic de Menorca? I a la vegada Impressionant i sorprenent? S´Hostal és un curiós recinte de pedreres de marès. El 1994, un cop finalitzada l’activitat extractiva, l’associació Líthica va llogar aquest espai per salvar-lo de l’oblit i l’abandó.

Les pedreres de s´Hostal es caracteritzen pel contrast i la dualitat constants. En elles hi conviuen, d’una banda, un paisatge resultat de l’extracció mecànica, de grans dimensions i cúbica geometria. I per l’altra, antigues pedreres d’extracció manual, autèntic laberint de pedra i vegetació, on regnen les formes orgàniques i la varietat d’espais. Tot un microcosmos ple de singularitat!

2

Segon dia

Barranc i platges de Binigaus
Indrets d’un encís màgic

Els barrancs de Menorca tenen una atmosfera especial. És especialment rellevant el seu bon estat de conservació i la riquesa ambiental que integren. No és estrany que al voltant de molts barrancs menorquins hi hagi llegendes amb uns missatges certament enigmàtics. El barranc de Benigaus amb les seves coves no n’és pas cap excepció.

Però Binigaus també és una de les platges verges més populars. Es tracta d’una platja d’arena fina i amb presència habitual de Posidonia oceanica en alguns trams de la línia de costa. Està associada a penya-segats baixos. La platja té proper l’illot singular de Binicodrell.

Distància itinerari a peu:  12 km.
Desnivells acumulats: +250 -250


Torrellafuda
Antics pobladors de l’illa
Torrellafuda és un dels poblats prehistòrics més coneguts de la zona est de Menorca. Aquest poblat el podem trobar envoltat d’un bosc d’alzines. Ens dona una idea molt aproximada del que fou la cultura talaiòtica de l’illa.

Productes locals de Menorca
El cuixot menorquí
El cuixot és un embotit elaborat amb les parts del porc que no s’empren per a la producció d’altres embotits. La suavitat del producte i la seva tendra textura fan que en cada mos es desfaci a la boca, deslligant sabors i matisos inherents a un producte capaç de seduir els paladars més exigents. Us proposem assaborir-ne descansant en un entorn natural immillorable.

3

Tercer dia

Costa sud fascinant
Paisatges cromàtics de gran bellesa
En aquest itinerari podem trobar i gaudir d’algunes de les platges més carismàtiques del sud menorquí. Són cales de la costa sud molt encisadores amb arenes fines blanquinoses i aigües cristal·lines.

Algunes d’aquestes cales estan associades a sortides naturals de barrancs. De manera que, als seus entorns hi ha la presència de masses boscoses. La vivacitat dels colors de les aigües, dels boscos i del cel configura un paisatge cromàtic de gran bellesa.

Distància itinerari:  8 km.
Desnivells acumulats: +140 -120


El barranc d’Algendar i el camí Reial
Amagatalls de pirates i paratges de princeses
El barranc d’Algendar és un dels més importants de l’illa. Integra un dels ecosistemes més rics i variats de Menorca. En una superfície força petita s’hi pot trobar una biodiversitat sorprenent. És un lloc enigmàtic on sovintegen les antigues històries de pirates. Les llegendes de princeses també hi són presents.

El camí Reial també conegut com a camí Vell és una antiga via de comunicació que unia Maó amb Ciutadella. Es deien reials els camins que, com les carreteres actuals, servien per al trànsit públic i depenien del poder polític corresponent. Passejar per aquest camí envoltat d’alzines sempre esdevé un autèntic relax.

Distància itinerari a peu:  6 km.
Desnivells acumulats: +80 -80


Productes locals de Menorca

Formatges exquisits
El formatge és un dels productes més distintius de Menorca. La seva elaboració és el resultat d’una tradició ancestral i un dels pilars de la ramaderia i gastronomia menorquina. Segons el temps de maduració, s’obté formatge tendre, semi curat, curat i vell.

La D.O. formatge Mahón-Menorca recull les característiques i el reglament per a l’elaboració d’aquest tipus de formatge tradicional des de l’any 1985. Us proposem degustar-ne una acurada selecció en un entorn natural de gran bellesa.

4

Quart dia

Sa Falconera i Punta Nati
Indrets insòlits de Menorca
La nuesa del paisatge i la pedra adquireixen el màxim protagonisme en aquest extrem més occidental de l’illa. Són espais solitaris on abunden les parets de pedra seca i les barraques típiques menorquines.

Des del puig de sa Falconera i des de Punta Nati els paisatges adquireixen una bellesa aspra i rotunda. Són paratges castigats durament pels temporals i la tramuntana imparable. Els ponts naturals arran de mar mostren la força de la mar enfurismada.  Les terres ermes i pedregoses predominen en aquesta part de l’illa on hi són presents les històries de naufragis terribles.

Distància itinerari a peu:  6 km.
Desnivells acumulats: +90 -90


Cala Pilar i pla de Mar
Llocs fantàstics de la costa nord
Aquesta ruta ens porta per paratges aïllats de la costa nord. La penya de sa Miloca, cala Pilar, pla de Mar i el macar d’Alfurinet. Són llocs fantàstics que criden l’atenció pel seu caràcter orogràfic i el color vermell intens del seu substrat geològic.

La cala Pilar és un lloc molt especial. El seu entorn és captivador. Destaca el contrast acolorit de la terra i la vegetació circumdant amb l’arena de la platja i les tonalitats de la mar. A la part davantera el sistema dunar és de poca alçada i amb una cobertura vegetal poc densa. En canvi pren dinamisme a les parts més altes.

Distància itinerari:  5 km.
Desnivells acumulats: +125 -125


Productes locals de Menorca

Pastissets menorquins
Els pastissets són un dels dolços o pastes casolanes més típics de l’illa de Menorca. Tenen forma de flor de cinc o sis pètals i estan coberts de sucre. Poden ser llisos o farcitsNo hi ha res millor que delectar-se assaborint un bon pastisset menorquí per gaudir dels bons moments plàcids desprès d’un àpat en plena natura.

5

Cinquè dia

La Vall
Natura en estat pur
La Vall (Ciutadella) És un dels indrets més interessants d’aquesta banda del nord menorquí. Hi conviuen una gran varietat d’ambients tals com sistemes dunars, llacunes, basses naturals, zones forestals i terrenys agraris.

Els anglesos hi van construir el primer camí des de Ciutadella l’any 1713. En aquelles èpoques el camí d’Algaiarens era transitat per gent diversa: carboners, carreters, caçadors, pescadors, pagesos, missatges i també adesiara contrabandistes. Als segles XVIII i XIX a la Vall hi havia molta extensió de vinyes. Encara ara ho podem trobar reflectit en la toponímia de la zona.

Distància itinerari:  4 km.
Desnivells acumulats: +50 -50


Muntanya de Santa Àgueda
Darrer baluard sarraí de l’illa

Situada en el terme de Ferreries, la muntanya de Santa Àgueda, és el tercer punt més alt de l’illa i lloc de visita obligada. Disposa d’excel·lents  vistes de bona part de l’illa.

És un indret amb molta història. Encara s’hi poden observar les restes del que fou una gran fortalesa sarraïna. De fet, fou el darrer lloc on es refugiaren els musulmans abans de capitular l’any 1287 en que l’illa passà a mans d’Alfons III d’Aragó. Fou lloc estratègic militar i residència palau dels governadors musulmans.

Distància itinerari:  5 km.
Desnivells acumulats: +150 -150

El poblat talaiòtic de Trepucó
La grandesa d’un passat remot
Trobem aquí un dels jaciments més grans de l’època talaiòtica. Durant la Segona Guerra Púnica fou destruït parcialment. Però, fou en la dominació romana quan fou abandonat. En la seva visita impressionen les espectaculars construccions que han arribat fins als nostres dies: fragments de la muralla ciclòpia originària, dos talaiots de grans dimensions, el recinte de taula, etc.

MENORCA MAGICA
Regals originals
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica
Menorca màgica