Ribera d’Ebre
Destinació
2 hores
Durada
Enoturisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Esclat de sabors! Gaudeix d’un singular maridatge de vins i xocolata. Et proposem fer una combinació de vins de la DO Montsant amb diversos tipus de xocolata. 

L’art de pagesos i enòlegs

Catalunya és un país privilegiat pel que fa a la producció i elaboració de vins. El clima mediterrani (el Sol, la pluja, el fred, la calor…) i el bon fer dels pagesos fan que de les vinyes neixen uns fruits excepcionals.

Maridatge de vins i xocolataL’experiència i el treball acurat dels enòlegs juntament amb les innovacions tecnològiques són factors claus perquè dels raïms que entren als cellers s’obtinguin uns vins de gran potència aromàtica. Vins amb multitud de sabors elegants.

Al sud de Catalunya els diferents territoris s’agrupen en diverses Denominacions d’Origen (DO). Al llarg d’aquests darrers anys aquestes DO han lograt una trajectòria ascendent pel que fa a la qualitat dels seus vins. Qualitat que abasta l’ampli ventall de vins que podem trobar al mercat.

En aquesta activitat de maridar vins amb xocolates treballem amb vins de la DO Montsant, la DO Terra Alta i la DO Tarragona. Són DO que disposen d’una bona gamma de vins únics que permeten experimentar a l’hora d’unir sabors amb diversos tipus de xocolata.

Les virtuts de la xocolata

La xocolata sempre ha aixecat passions. Algunes cultures mil·lenàries el consideraven un plaer pervers. Per d’altres era l’aliment dels Déus. La xocolata es va originar a Mèxic, probablement el 1500 aC. Asteques i maies ja el consumien en forma de cacau. El descobriment del cacau va tenir diversos episodis inicials de contacte entre els invasors espanyols i els pobles mesoamericans. Es va propagar per Europa a través d’Espanya.
Maridatge de vins i xocolataA l’actualitat la ingesta de xocolata provoca al nostre cervell plaer, eufòria i passió. Els efectes podrien tenir un símil amb la primera fase de l’enamorament.

Segons diversos estudis, el seu consum moderat pot aportar beneficis per la salut. La xocolata podria reduir la pressió arterial i prevenir de malalties coronàries, això si, sempre que es prengui en petites dosis i de manera quotidiana. I sempre que la ingestió de xocolata no contribueixi a un augment de pes. Aquesta és la conclusió d’un estudi sobre aquest producte derivat del cacau.

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
El preu inclou:
Maridatge de diversos vins amb diferents xocalates
Observació: Activitat exclusiva per a majors d’edat.
1

Una explosió de sabors

Segur que moltes vegades, has tastat la xocolata amb pa, pastes, etc. Però, l’has provat de degustar mai combinat amb vi? La xocolata i el vi són dos aliments perfectament maridables. Junts es converteixen en una autèntica i nova degustació de sabors sorprenents.

De vins i xocolates en podem trobar una àmplia gamma. El quid de la qüestió es aconseguir realitzar unes combinacions idònies que esdevinguin uns resultats equilibrats al paladar. Et proposem experimentar-ho. T’atreveixes a provar-ho?

Aquesta activitat consisteix en fer un tast de diferents vins de la DO Montsant i un vi ecològic de la DO Tarragona combinats amb diversos tipus de xocolates.

Maridatge de vins i xocolata
Maridatge de vins i xocolata
Maridatge de vins i xocolata
Maridatge de vins i xocolata
Maridatge de vins i xocolata