Priorat
Destinació
Cap de setmana
Durada
Educació ambiental, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Muntanya única

Montsant és una muntanya singular. Vista des de lluny ofereix la visió d’un gran bloc individualitzat. Pels pobles precristians i per les ordes religioses de l’Edat Mitjana simbolitzava el “gran altar” que servia per adorar i d’alguna manera apropar-se a les divinitats.

I quan un s’endinsa pel seu interior descobreix tot un món ple de racons i raconets amagats que sorprenen i captiven. Com que és una muntanya que s’ha conservat molt bé la virginitat i originalitat d’aquests indrets satisfan gratament.

La vida biològica hi ha al voltant del riu Montsant és d’una importància excepcional. De fet gran part de l’interès faunístic de la serra recau en aquest riu.

El poblament piscícola sobta per la seva abundància, sobretot per les innombrables madrilles  i barbs que neden als tolls. Hi podem trobar altres peixos com el barb cua-roig, la bagra comuna o la truita comuna. D’altres poblacions piscícoles com el cranc de riu autòcton, granota verda, serps d’aigua. També hi ha varietat d’aus relacionades amb el medi fluvial i altres mamífers com el turó.

Ulldemolins, un poble al peu de Montsant

Al bell mig de la vall del Silenci trobem el poble d’Ulldemolins, encerclat de muntanyes i conreus agraris. Aquest poble de la zona nord-est del Parc Natural de Montsant ofereix al visitant paratges molt tranquils per descobrir. I també una marcada història per conèixer.

La proposta de senderisme interpretatiu que us oferim transcorre per senders que segueixen el curs del riu Montsant i corriols que s’enfilen muntanya amunt cercant talaies amb precioses vistes. Explorar i descobrir la diversitat de paratges que hi ha al Parc Natural de la Serra de Montsant sempre esdevé una experiència que ompli i reconforta.

 

Població de trobada: Ulldemolins
Comarca: Priorat
Espai Natural: Parc Natural de la Serra de Montsant
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars
Desplaçament fins la comarca.

Informació addicional

PREU 1 DIA20 €
MesMaig
1

Dia 1

Coves i indrets paradisíacs de Montsant
El riu Montsant s’obre camí a través del congost de Fraguerau. Transcorre per paratges de gran bellesa on la geologia i la natura es manifesten d’una manera molt original. Propers al riu s’hi poden trobar llocs en estat pur molt interessants, com el racó de les nimfes. I és que Montsant és tota una joia natural que no cansa mai de visitar i admirar!.
Desnivell:+110 metres -110 metres. Distància: 12 km.

2

Dia 2

El Montsant més sorprenent
A la banda nord del parc natural hi trobem cims enlairats que permeten albirar àmplies vistes del territori. L’itinerari permet visitar les sorprenents roques dels Tres Juradets i pujar pel desconegut grau de la Cornareda. Us proposem descobrir els indrets sorprenents que ens ofereix la muntanya de Montsant.
Desnivell:+423 metres -423 metres. Distància: 11 km

senderisme a Montsant