Priorat
Destinació
Cap de setmana
Durada
Educació ambiental, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Descobreix indrets amagats de la serra de Montsant!

Amb excursions guiades que ens endinsaran per indrets paradisíacs de Montsant.

I també coneixerem els valors naturals i culturals de la muntanya. 

I a més gaudirem dels paisatges verges de l’interior de la muntanya.

 

Muntanya de grans valors

La serra del Montsant forma un bloc força individualitzat integrat dins de la Serralada Litoral Catalana. Hi trobem dos sectors força diferenciats. Per la part meridional s’aixeca de manera notable amb les imponents cingleres i parets rocoses de dolomies. De manera que, configuren un paisatge emblemàtic de la comarca del Priorat.

I per la vessant nord el riu Montsant hi forma l’espectacular congost de Fraguerau envoltat de grans roques de conglomerats i també de gresos rogencs. Aquest rocam pren estranyes i capricioses formes.

El clima de la serra és bàsicament mediterrani i bastant sec, però és veu matisat per la confluència de diversos factors diferenciats. La influència continental que rep per la part de la depressió de l’Ebre, la del mar relativament proper i també les notables i sobtades diferencies d’altitud. Això juntament amb la complicació orogràfica de l’indret comporta una diversificació força important.

Tot plegat fa que al Montsant hi hagi destacats actius biològics. El seu patrimoni natural és d’un gran valor. Però també cal mencionar els valors culturals i espirituals de la muntanya. Com a resultats de tots aquests factors l’any 2002 la serra de Montsant va ser declarada Parc Natural.

Ulldemolins, un poble al peu de la muntanya

Al bell mig de la vall del Silenci trobem el poble d’Ulldemolins, encerclat de muntanyes i conreus agraris. Aquest poble de la zona nord-est del Parc Natural de Montsant ofereix al visitant paratges molt tranquils per descobrir. I també una interessant història per conèixer.

La proposta de senderisme interpretatiu que us oferim transcorre per senders que segueixen el curs del riu Montsant. I també per corriols que s’enfilen muntanya amunt cercant talaies amb precioses vistes. Explorar i a més descobrir la diversitat de paratges que hi ha al Parc Natural de la Serra de Montsant sempre esdevé una experiència interessant.

Població de trobada: Ulldemolins
Comarca: Priorat
Espai Natural: Parc Natural de la Serra de Montsant
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars
Desplaçament fins la comarca.

Informació addicional

PREU PER 1 DIA22 €
1

Primer dia

Coves i indrets paradisíacs de Montsant
El riu Montsant s’obre camí a través del congost de Fraguerau. Transcorre per paratges de gran bellesa on la geologia i la natura es manifesten d’una manera molt original. Propers al riu s’hi poden trobar llocs en estat pur molt interessants, com el racó de les nimfes. I és que Montsant és tota una joia natural que no cansa mai de visitar i admirar!.
Desnivell:+110 metres -110 metres. Distància: 12 km.

2

Segon dia

El Montsant més sorprenent
A la banda nord del parc natural hi trobem cims enlairats que permeten albirar àmplies vistes del territori. L’itinerari permet visitar les sorprenents roques dels Tres Juradets i pujar pel desconegut grau de la Cornareda. Us proposem descobrir els indrets sorprenents que ens ofereix la muntanya de Montsant.
Desnivell:+423 metres -423 metres. Distància: 11 km

senderisme a Montsant
Explorant Montsant
Explorant Montsant
Explorant Montsant
Explorant Montsant
Explorant Montsant