Alt Camp, Baix Camp
Destinació
3 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Un espai natural a tocar del Camp de Tarragona

Les Muntanyes de Prades estan situades al sector nord occidental de la Serralada Prelitoral Catalana. Formen un bloc enlairat sobre les planes del Camp de Tarragona i de la Conca de Barberà. També a la banda oest s’enlaira sobre la comarca del Priorat. Aquesta activitat “Excursions per les Muntanyes de Prades” ens permetrà descobrir uns paratges naturals interessants del Baix i l’Alt Camp.

A les Muntanyes de Prades es poden distingir dos conjunts muntanyosos separats per les valls del Siurana i del Brugent. De manera que, aquest dos rius segueixen direccions oposades i acaben desembocant a l’Ebre i al Francolí, respectivament.

El primer conjunt, situat al nord, inclou les màximes altituds del massís, que culminen vora Prades amb el tossal de la Baltasana (1201 m). El segon el trobem situat entre el coll d’Alforja i les poblacions de la Riba i la Selva del Camp. Aquí les altituds són una mica inferiors, però assoleixen els 1075 m al puig Pelat, situat a l’altiplà dels Montllats, enlairat tot ell per sobre dels 1000 m.

Gaudint de les excursions per les Muntanyes de Prades

Les muntanyes de Prades són una illa altitudinal elevada entre planes i depressions. També, és un espai natural ideal per fer-hi excursions a peu. Ja que, hi ha una àmplia xarxa de camins i senders que permeten realitzar multitud d’itineraris de senderisme.

Per tant, en aquesta activitat “Excursions per les Muntanyes de Prades” us volem apropar a tres zones concretes del conjunt muntanyós. De ben segur us sorprendran pels seus valors ambientals, per la seva bellesa paisatgística i pels seus continguts culturals.

Població de trobada: Reus
Comarca: Baix Camp / Alt Camp
Espai Natural: EIN de les Muntanyes de Prades
El preu inclou:
Activitats guiades dels 3 dies. Assegurances
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 2 DIES40 €
PREU PER 1 DIA20 €
1

Primer dia

Puigcerver, les millors mirandes del Camp
La pujada a Puigcerver sempre esdevé una experiència gratificant. L’ascensió ens aporta l’aparició gradual d’esplèndids paisatges de la vall d’Alforja i el Camp de Tarragona. Des del cim l’altitud convida a omplir-se de bones sensacions. La baixada ens obsequia amb un interessant itinerari de natura on podem trobar castanyers gegantins i vegetació de ribera.

Distància itinerari: 15 km.
Desnivells acumulats: +470 -470
2

Segon dia

La vall del Brugent, paisatges de natura
Les Muntanyes de Prades estan integrades per un conjunt de serres, valls i rius. Situada a la part central hi ha la serra Plana. Elevada sobre els 1.000 metres d’altitud ofereix al caminant la possibilitat de gaudir del seus ambients oberts i plens d’aires saludables.

Els paisatges de caràcter forestal sovintegen i omplin la mirada. La vall del Brugent rodejada de muntanyes s’albira plena d’esplendor irradiat per la natura que l’integra.

Distància itinerari: 14 km.
Desnivells acumulats: +460 -460
3

Tercer dia

Mont-ral, terra d’històries i llegendes
Mont-ral és un municipi muntanyenc enclavat al cor de les Muntanyes de Prades. És rodejat de muntanyes altives i valls radiants. Els rius s’obrin pas per la seva orografia complicada i reguen generosament les seves terres. Al terme abunden les coves i els avencs. És un territori amb una dilatada i interessant història. I també hi podem trobar llegendes de falsificadors i històries estrambòtiques.

Distància itinerari: 11 km.
Desnivells acumulats: +256 -235

EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES
EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES
EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES
EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES
EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES
EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE PRADES