Terra Alta
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Els punts cardinals dels Ports
Els Ports Nord Oest

Excursions pels Ports

El conjunt del massís dels Ports té una superfície molt extensa de territori. Hi conflueixen terres catalanes, aragoneses i valencianes. A nivell biogeogràfic té un paper vital com a nexe d’unió entre el Sistema Mediterrani Català i el Sistema Ibèric. En aquesta proposta us oferim 2 magnífiques excursions pels Ports que coincideixen amb l’extrem Nord i la banda Oest.

El Parc Natural dels Ports

El Parc Natural dels Ports és l’espai natural més important de les comarques meridionals de Catalunya. Amb una superfície de 35.051 ha va ser declarat parc natural l’any 2001. Dins del parc hi inclosa la reserva natural de les Fagedes dels Ports de 867 ha i amb una riquesa biològica rellevant.

Els Ports es localitzen a la zona de confluència entre la Serralada Pre-litoral i el Sistema Ibèric. El relleu d’aquest espai, que denota grandiositat i magnificència, és força abrupte, sobretot pel vessant marítim, on les moles, puntes i penyes s’aixequen vertiginosament.

El massís és, en realitat un conjunt de serres amb la part culminal de 1447 m assolida al Mont Caro. Per la banda continental neixen nombrosos barrancs que, sovint, formen estrets molt espectaculars anomenats localment gúbies, com per exemple les gúbies del Regatxol, al riu Ulldemó, i les del Parrissal, al Matarranya.

El clima dels Ports no és uniforme, ja que factors com l’altitud i l’orientació prenen especial rellevància. Igualment cal destacar el fort contrast que es dóna entre ambdós vessants del massís. El vessant sud-est, influenciat per la Mediterrània, presenta un règim de temperatures molt més suau que el vessant interior, el qual suporta unes condicions més continentals.

En altitud el clima es transforma en submediterrani, fet que es tradueix en un augment de les precipitacions i una disminució de la temperatura mitjana.

 

Població de trobada: Prat de Comte
Comarca: Terra Alta / Matarranya
Espai natural:
El preu inclou:
Activitat guiada Assegurances
El preu no inclou:
Menjars Allotjament

 

Informació addicional

Preu 1 dia20€/persona
1

Primer dia

Ports Nord  Els Montsagres

Ascensió a l’extrem nord dels Ports per caminar pels espectaculars Montsagres. El nom deriva de Mont Sacer, etimologia emprada a l’antiguitat pels romans per nombrar les actuals muntanyes dels Ports. Els boscos i els cims d’aquesta banda transmeten majestuositat. Són paratges d’altitud de gran bellesa paisatgística que ofereixen tot un espectacle visual.

Distància: 15 km. Desnivells: +628 m. -617 m.

2

Segon dia

Ports Oest  La Penyagalera i el riu Ulldemó

Circular per caminar per indrets salvatges de la banda oest dels Ports. La Penyagalera per la forma de la seva silueta és una muntanya característica situada als Ports de Beseit. Per la seva banda sud el riu Ulldemó hi transcorre passant per racons que encara es poden trobar en estat pur.

Distància: 13 km. Desnivells: +622 m. -619 m.

EXCURSIONS PELS PORTS
EXCURSIONS PELS PORTS AMB GUIA
EXCURSIONS PELS PORTS NATURA
EXCURSIONS GUIADES PELS PORTS
EXCURSIONS PELS PORTS PAISATGES