Baix Ebre
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

En aquestes noves excursions guiades descobrirem paratges impressionants de la banda meridional dels Ports

En aquestes excursions guiades passarem per llocs que captiven al visitant. Us ensenyarem indrets amb bonics salts d’aigua i talaies amb paisatges colpidors.

 A més us explicarem coses interessants sobre el valuós patrimoni natural i cultural dels Ports.

Des de la nit dels temps

Al Parc Natural dels Ports hi ha les muntanyes més feréstegues del sud de Catalunya. Tot i així, des de temps immemorials els Ports han estat trepitjats i habitats per homes i dones. Els motius han estat principalment dos. Primer per ser un lloc de pas de l’interior cap al mar. I en segon terme per l’abundància de recursos naturals.

Per tant, l’home primitiu hi trobava aixopluc i menjar perquè hi caçava animals i recol·lectava plantes i fruits silvestres. Sembla ser que a partir de l’Edat del Bronze es va generalitzar el poblament a tot el massís. Els Ibers van començar a construir poblats en cims estratègics de control de pas. Els àrabs també s’hi van establir construint importants xarxes hidràuliques i potenciant l’extracció de molta fusta.

Els Ports es comencen a poblar

Durant l’època medieval es van consolidant i ampliant la majoria dels nuclis urbans al voltant del massís. A més, a partir de l’època moderna s’incrementa la gent que viu dalt dels Ports. Com a resultat d’aquest factor es dispara la construcció de masos. També, la ramaderia passa a ser una activitat econòmica important.

Un patrimoni que cal preservar

A l’actualitat els Ports són una illa de biodiversitat. Mentre que, el seu marc biogeogràfic és especialment rellevant amb un valuós patrimoni natural i cultural. També els valors paisatgístics hi prenen un paper destacat. En aquestes excursions guiades us aproparem a dos paratges dels Ports on podreu descobrir tots aquests valors mediambientals i culturals.

En conclusió, preservar i valorar els actius biològics i culturals d’aquest gran espai natural hauria de ser sempre una prioritat.

Població de trobada: Tortosa
Comarca: Baix Ebre
Espai Natural: Parc Natural dels Ports
El preu inclou:
Activitats guiades dels 2 dies. Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 1 DIA22 €
1

Primer dia

La muntanya de Farrúbio
Els Ports sempre ofereixen paratges i racons de natura de belleses singulars. La vall i la muntanya de Farrúbio en són una mostra més. L’itinerari que proposem alterna barrancs salvatges amb indrets elevats de panoràmiques inesperades.

Les vistes d’aquesta banda dels Ports són espaterrants. Vistos d’es d’aquest angle els contraforts del Caro configuren unes formes espectaculars.

Distància itinerari:  10 km.
Desnivells acumulats: +603 -608
2

Segon dia

El barranc de Caramella 
Els Ports són un massís calcari que està integrat per un conjunt de serres. A la vessant marítima hi ha zones amb relleus molt abruptes. Tot plegat fa que hi hagi raconades on abunden les moles retallades amb puntes i penyes que s’aixequen amb una força extraordinària. També hi sovintegen coves, avencs, roques foradades, etc.

Especialment rellevants són els barrancs que neixen en aquests paratges tan feréstecs. En èpoques de pluges apareixen amb alegria els salts d’aigua encisadors. L’aigua s’escola barranc avall formant tolls replens d’aigües cristallines. És un autèntic espectacle de natura que ens ofereix els Ports.

Distància itinerari:  10 km.
Desnivells acumulats: +372 -372
excursions guiades
EXCURSIONS GUIADES PORTS
EXCURSIONS GUIADES PORTS
EXCURSIONS GUIADES PORTS