Baix Maestrat, Montsià
Destinació
Diverses opcions
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Gaudeix amb noves excursions Catsud pels Ports i els seus entorns!

Nova proposta per conèixer nous paratges amb atractiu del sud de Catalunya i el Baix Maestrat.

Viu i comparteix aquesta nova experiència amb rutes de caire cultural i també amb un bon ambient lúdic. 

Com sempre la natura i els bons paisatges estan garantits. 

Tenim moltes activitats i sorpreses preparades per passar-s’ho d’allò més bé.

A les portes del País València

La Sénia és una vila i municipi de la comarca del Montsià. Situat al límit amb el País Valencià comparteix territori amb el Baix Maestrat. El seu terme té una superfície de 108 km2 i una població al voltant de 5.600 habitants. Des de mitjans del segle XX fins als nostres dies, la Sénia ha estat coneguda pel seu gran nombre de fàbriques del moble. A més a la Sénia també se la coneix per les grans catifes de flors i serradures de colors de la festa de la Mare de Déu de Pallerols.

Excursions en un territori de muntanyes i rius

La Sénia forma part del Parc Natural dels Ports amb una important superfície de 6.425,90 hectàrees del seu terme municipal, de les quals 584,09 pertanyen a la Reserva Natural Parcial (RNP) de les Fagedes dels Ports. Per tant, una part significativa del seu terme té un caràcter clarament muntanyós. De manera que aquest fet contrasta de manera notable amb la resta del terme que esdevé planer. A igual que la resta de municipis de Montsià també hi dominen extenses plantacions d’oliveres.

El nom prové de l’idioma àrab saniya (“sínia”), passat a la forma romanç azenia a l’Edat Mitjana. La localitat també comparteix el nom amb el riu de la Sénia, que travessa el municipi a la banda sud. De manera que, hi ha un magnífic bosc de ribera amb camins de passeig i àrees d’esbarjo. També s’hi pot veure un interessant patrimoni etnològic amb edificis que foren antics molins, sèquies, sínies, etc.

Per tant, un cop més us proposem fer excursions guiades des d’un entorn tant privilegiat per fer senderisme com és la Sénia.

Població de trobada: La Sénia
Comarca: Montsià / Baix Maestrat / Comarca dels Ports
Espai Natural: Parc Natural dels Ports / Parc Natural de la Tinença de Benifassà
Preus: 4 dies. Del divendres dia 19 al dilluns dia 22: 120 €
3 dies: 95 €
2 dies: 65 € 
El preu inclou:
Activitats guiades. Assegurança Accidents
IVA inclòs
El preu no inclou:
Allotjament Menjars
5

Primer dia

Los Tres Castells
Parc Natural dels Ports

Excursió molt variada per la baixa muntanya i el terme de la Sénia. Amb paratges rocosos d’aspecte pintoresc que criden l’atenció. I també amb vistes magnifiques dels Ports i de la comarca del Montsià. I a més, en aquest itinerari esdevé un plaer caminar per camps envoltats d’oliveres centenàries i construccions de pedra seca disseminades pels camps.

Distància itinerari:  13 km.
Desnivells acumulats: +480 -480
6

Segon dia

Les planes i el riu Sénia
Comarques de Montsià i Baix Maestrat

Travessa planera que transcorre pels termes de la Sénia i de Sant Rafael del Riu. Aquesta excursió atípica ens delectarà pel seu caminar tranquil i pels seus components didàctics. En primer lloc permet gaudir de l’interessant bosc de ribera que en alguns trams envolta el riu.

Després hi ha la descoberta de l’important patrimoni etnològic escampat per l’entorn del riu: antics ponts, grans edificis amb alguns encara dempeus que abans eren importants molins, sènies, sèquies, etc.

També destacarem la descoberta de l’original  “bosc del temps”, un paratge que forma part d’un bonic projecte de conscienciació ambiental nascut ja als anys trenta del segle passat. I a més, entre d’altres coses, té la curiositat que cada persona hi pot trobar l’arbre de la seva data de naixement.

Distància itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats: +250 -250
7

Tercer dia

La Tinença, una joia natural
Parc Natural de la Tinença de Benifassà
El Parc Natural de la Tinença de Benifassà és una autèntica joia natural. Els paratges naturals i els paisatges que ofereix són d’una gran qualitat Aquesta excursió circular transcorre per les ombries boscoses de la banda sud del parc. També per senders enlairats i antics camins ramaders que travessen les muntanyes.

De manera que, durant el trajecte es van descobrint antigues grans masades disseminades per la muntanya. A més l’itinerari permet tenir una visió a vol d’ocell del conjunt muntanyós de la Tinença. També la vista pot volar cap a altres bandes d’aquest territori ple de llum i vitalitat.

Distància itinerari:  14 km.
Desnivells acumulats: +540 -540
8

Quart dia

Arión, un bosc d’oliveres mil·lenàries 
Comarca de Montsià
Caminada plàcida per un bosc singular d’oliveres molt velles i d’espectaculars dimensions. Algunes plantades en temps dels sarraïns, d’altres en temps dels romans. El lloc transmet un ambient de calma i recolliment. Els camps d’oliveres mil·lenàries configuren el conjunt més nombrós d’aquest tipus d’arbres de Catalunya.

L’olivera, a banda del seu contingut cultural i gastronòmic, també té una significació paisatgística molt remarcable i un gran valor mediambiental. De manera que, configura un dels paisatges més característics, històrics i emblemàtics de la comarca de Montsià.

Ermita de la Pietat
Adossada en un racó ben bonic de la banda sud de la serra del Godall hi podem trobar l’ermita de la Pietat. Lloc des del qual hi ha boniques vistes d’aquesta banda de la comarca del Montsià. Per tant, és un indret ideal per cloure aquestes excursions tot degustant gastronomia local.

Distància itinerari:  8 km.
Desnivells acumulats: +204 -204
[/timeline]
Excursions de Setmana Santa
EXCURSIONS SETMANA SANTA
Excursions de Setmana Santa
EXCURSIONS SETMANA SANTA
Excursions de Setmana Santa
EXCURSIONS SETMANA SANTA
EXCURSIONS SETMANA SANTA