Baix Maestrat, Montsià
Destinació
Diverses opcions
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 7 persones
PER A GRUPS

Gaudeix dels dies de Setmana Santa amb noves excursions Catsud pels Ports i els seus entorns!

“Excursions de Setmana Santa” és una nova proposta per conèixer nous paratges amb atractiu del sud de Catalunya i el Baix Maestrat.

Viu i comparteix aquesta nova experiència amb rutes de caire cultural i també amb un bon ambient lúdic. 

Com sempre la natura i els bons paisatges estan garantits. 

Enguany tenim moltes activitats i sorpreses preparades per passar-s’ho d’allò més bé. T’hi apuntes?

A les portes del País València

La Sénia és una vila i municipi de la comarca del Montsià. Situat al límit amb el País Valencià comparteix territori amb el Baix Maestrat. El seu terme té una superfície de 108 km2 i una població al voltant de 5.600 habitants. Des de mitjans del segle XX fins als nostres dies, la Sénia ha estat coneguda pel seu gran nombre de fàbriques del moble. A més a la Sénia també se la coneix per les grans catifes de flors i serradures de colors de la festa de la Mare de Déu de Pallerols.

Excursions de Setmana Santa en un territori de muntanyes i rius

La Sénia forma part del Parc Natural dels Ports amb una important superfície de 6.425,90 hectàrees del seu terme municipal, de les quals 584,09 pertanyen a la Reserva Natural Parcial (RNP) de les Fagedes dels Ports. Per tant, una part significativa del seu terme té un caràcter clarament muntanyós. De manera que aquest fet contrasta de manera notable amb la resta del terme que esdevé planer. A igual que la resta de municipis de Montsià també hi dominen extenses plantacions d’oliveres.

El nom prové de l’idioma àrab saniya (“sínia”), passat a la forma romanç azenia a l’Edat Mitjana. La localitat també comparteix el nom amb el riu de la Sénia, que travessa el municipi a la banda sud. De manera que, hi ha un magnífic bosc de ribera amb camins de passeig i àrees d’esbarjo. També s’hi pot veure un interessant patrimoni etnològic amb edificis que foren antics molins, sèquies, sínies, etc.

Per tant, un any més us proposem fer excursions de Setmana Santa des d’un entorn tant privilegiat per fer senderisme com és la Sénia.

Població de trobada: La Sénia
Comarca: Montsià / Baix Maestrat / Comarca dels Ports
Espai Natural: Parc Natural dels Ports / Parc Natural de la Tinença de Benifassà
Preus: Els 8 dies: 195 €
4 dies. Del dilluns dia 15 al dijous dia 18: 100 €
4 dies. Del divendres dia 19 al dilluns dia 22: 110 €
Dies solts: 3 dies: 85 €   –  2 dies: 65 €
El preu inclou:
Activitats guiades. Assegurança Accidents
IVA inclòs
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 3 DIES85 €
PREU PER 2 DIES65 €
1

Dilluns 15 d'abril de 2019

El cor de la Tinença
Itinerari de senderisme circular que transcorre per la part central de la Tinença. Permet fruir de valent dels paisatges i els entorns naturals que ofereix el Parc Natural de la Tinença de Benifassà. Valls profundes, boscos de fades, salts d’aigua, moles imponents, roques foradades, balcons d’altitud… Deixa’t captivar pels tresors naturals d’aquest fantàstic espai natural!

Distància itinerari:  13 km.
Desnivells acumulats: +583 -583
2

Dimarts 16 d'abril de 2019

La vall del Cérvol i Sant Mateu
Aquesta proposta es una descoberta amb majúscules. La vall del Cérvol la trobem endinsada i aïllada entre un laberint de muntanyes. Només l’aproximació en cotxe ja és una passada. Els itineraris de senderisme que us proposem són de gran qualitat. En aquests paratges el paisatge és immens i enèrgic. Sens dubte es tracta de paisatges majestuosos que no donen treva als sentits. La natura i el silenci ho impregnen tot. Descobrir aquesta vall encerclada de muntanyes colpidores, caminar pels seus boscos, prats i cims esdevé una experiència que ompli d’energia i eleva la moral.

Les moles de Bel
Excursió a peu que permet arribar a uns miradors impressionants situats damunt la vall del Cérvol. Des de les moles de Bel les vistes de la vall esdevenen colpidores. Són una talaia perfecta que ofereix una panoràmica de gran espectacularitat del territori muntanyós de la Tinença.

Distància itinerari:  7 km.
Desnivells acumulats: +200 -200

.

Vallibona i les seves ermites
Vallibona és un poblet singular de la comarca dels Ports. És situat a la vora del riu Cérvol. El poble esta rodejat per muntanyes imponents. La vila té un important patrimoni arquitectònic on destaquen monuments religiosos i civils. Dintre del seu terme hi podem trobar les magnífiques ermites de Sant Domingo i Santa Àgueda situades en uns entorns naturals privilegiats.

Sant Mateu, capital cultural del Baix Maestrat
Sant Mateu és la capital històrica del Maestrat. És una població amb un encant especial que la trobem situada en un altiplà fèrtil, enmig d’un mosaic de terres treballades i regades per nombrosos rierols.  En temps de reconquesta era situada en una posició estratègica al nord del regne de València. Sempre va tenir una situació privilegiada en una cruïlla de camins de l’antiga Via Augusta. La orde del Temple i la dels Montesa van jugar un paper molt transcendent per la vila de Sant Mateu. El seu patrimoni històric, artístic i monumental es d’una gran rellevància.

3

Dimecres 17 d'abril de 2019

Les moles de Xert
Aquesta interessant circular envolta les originals i desconegudes moles de la població de Xert. En un principi l’itinerari ens mostra entorns aspres, però a mesura que avança van apareixent sorpreses inesperades. Els voltors i les cabres salvatges solen ser presents en uns paisatges canviants i singulars. Fins i tot, hi ha un paisatge realment sorprenent amb certs aires del “far west”, però en petit i amb marca “Maestrat”. A destacar les esplèndides panoràmiques dels Ports, del Montsià i el Maestrat.

Distància itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats: +315 -315
4

Dijous 18 d'abril de 2019

El cim dels Tres Reis 
Excursió a peu per fer  un dels cims més emblemàtics dels Ports. En aquest punt elevat conflueixen Aragó, País València i Catalunya. La panoràmica que ens ofereix es tan extensa que ens permet tenir una visió de conjunt dels Ports com a nexe d’unió amb el sistema ibèric. Entre d’altres coses en aquesta excursió us explicarem una història llegendària del segle XI que relata que en aquest punt fronterer es reunien els tres reis àrabs que posseïen les terres de Saragossa, Tortosa i València.

Distància itinerari:  6 km.
Desnivells acumulats: +220 -220

.
De ruta per la Tinença

Els poblets i els paisatges de la Tinença esdevenen atractius. El caràcter rural i muntanyenc defineix clarament aquest petit territori situat al nord de la comarca del Baix Maestrat. Us proposem descobrir el seu encant. I també, el seu passat històric, que gira al voltant del monestir de Santa Maria de Benifassà, el qual podrem visitar.

5

Divendres 19 d'abril de 2019

Los Tres Castells
Parc Natural dels Ports

Excursió molt variada per la baixa muntanya i el terme de la Sénia. Amb paratges rocosos d’aspecte pintoresc que criden l’atenció. I també amb vistes magnifiques dels Ports i de la comarca del Montsià. I a més, en aquest itinerari esdevé un plaer caminar per camps envoltats d’oliveres centenàries i construccions de pedra seca disseminades pels camps.

Distància itinerari:  13 km.
Desnivells acumulats: +480 -480
6

Dissabte 20 d'abril de 2019

Les planes i el riu Sénia
Comarques de Montsià i Baix Maestrat

Travessa planera que transcorre pels termes de la Sénia i de Sant Rafael del Riu. Aquesta excursió atípica ens delectarà pel seu caminar tranquil i pels seus components didàctics. En primer lloc permet gaudir de l’interessant bosc de ribera que en alguns trams envolta el riu.

Després hi ha la descoberta de l’important patrimoni etnològic escampat per l’entorn del riu: antics ponts, grans edificis amb alguns encara dempeus que abans eren importants molins, sènies, sèquies, etc.

També destacarem la descoberta de l’original  “bosc del temps”, un paratge que forma part d’un bonic projecte de conscienciació ambiental nascut ja als anys trenta del segle passat. I a més, entre d’altres coses, té la curiositat que cada persona hi pot trobar l’arbre de la seva data de naixement.

Distància itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats: +250 -250
7

Diumenge 21 d'abril de 2019

La Tinença, una joia natural
Parc Natural de la Tinença de Benifassà
El Parc Natural de la Tinença de Benifassà és una autèntica joia natural. Els paratges naturals i els paisatges que ofereix són d’una gran qualitat Aquesta excursió circular transcorre per les ombries boscoses de la banda sud del parc. També per senders enlairats i antics camins ramaders que travessen les muntanyes.

De manera que, durant el trajecte es van descobrint antigues grans masades disseminades per la muntanya. A més l’itinerari permet tenir una visió a vol d’ocell del conjunt muntanyós de la Tinença. També la vista pot volar cap a altres bandes d’aquest territori ple de llum i vitalitat.

Distància itinerari:  13 km.
Desnivells acumulats: +380 -380
8

Dilluns 22 d'abril de 2019

Arión, un bosc d’oliveres mil·lenàries 
Comarca de Montsià
Caminada plàcida per un bosc singular d’oliveres molt velles i d’espectaculars dimensions. Algunes plantades en temps dels sarraïns, d’altres en temps dels romans. El lloc transmet un ambient de calma i recolliment. Els camps d’oliveres mil·lenàries configuren el conjunt més nombrós d’aquest tipus d’arbres de Catalunya.

L’olivera, a banda del seu contingut cultural i gastronòmic, també té una significació paisatgística molt remarcable i un gran valor mediambiental. De manera que, configura un dels paisatges més característics, històrics i emblemàtics de la comarca de Montsià.

Ermita de la Pietat
Adossada en un racó ben bonic de la banda sud de la serra del Godall hi podem trobar l’ermita de la Pietat. Lloc des del qual hi ha boniques vistes d’aquesta banda de la comarca del Montsià. Per tant, és un indret ideal per cloure les activitats de Setmana Santa tot degustant una bona mona de Pasqua.

Distància itinerari:  8 km.
Desnivells acumulats: +204 -204
Excursions de Setmana Santa
Excursions de Setmana Santa
Excursions de Setmana Santa
Excursions de Setmana Santa
Excursions de Setmana Santa