Priorat
Destinació
4 hores
Durada
Enoturisme
Tipus activitats
Mínim: 4 persones
PER A GRUPS

ENOTURISME AL PRIORAT
En aquesta activitat guiada us endinsem en el món de la cultura del vi al Priorat. Us proposem fer un recorregut per la història vitivinícola de la comarca mentre caminem envoltats de paisatges acolorits i assaborim deliciosos vins.

Priorat és sinònim de vi. El desenvolupament històric de la comarca en els darrers segles ha anat estretament vinculat al conreu de la vinya i a la producció del vi.

La tradició vitivinícola de l’actual comarca del Priorat començà amb certesa al segle XII, quan ordes monàstics, comtes i barons colonitzaren el territori. La vinya serà un conreu més del qual en sorgirà un producte que, encara que estès per tot Catalunya, les condicions orogràfiques, geològiques i climàtiques de la zona el faran especial.

Serà al llarg del XVII i bona part del XIX quan la vinya es convertirà en monoconreu a causa de la creixent demanda internacional d’aiguardents, destil·lats i vins.

Fou l’època daurada del Priorat, moment en què es configurà la fisonomia actual dels pobles i el vi arribà a les cotitzacions més altes.

Però a finals del segle XIX la crisi vitivinícola i la plaga de la fil·loxera malbarataren la principal riquesa de la comarca i la decadència sembla no troba fi.

Calgué un segle de davallada gradual i constant abans que la comarca no comencés a refer-se. A finals del segle XX es redescobreix el valor del vi del Priorat, producte que ràpidament se situa en els primers llocs del mercat internacional. Es preu a la terra i, el que és més important, retorna l’orgull de pertinença i la confiança en el territori.

Població de trobada: La Vilella Baixa
Comarca: Priorat
Espai natural:
El preu inclou:
Excursió guiada. Assegurances.
Visita celler i tast de vins.
El preu no inclou:

 

1

09:30h.

En aquesta activitat d’enoturisme al Priorat es fa una excursió interpretativa per camins i paisatges de vinyes del Priorat. És tracta d’una travessa de nivell baix que transcorre des de Gratallops fins la Vilella Baixa.
Distància itinerari: 7 km.
Desnivells acumulats: +85 -150

2

12:00h.

També es porta a terme una visita a un celler de la DOQ Priorat i es realitza un tast dels seus vins.

Opinions

Encara no hi han opinions.

Deixa una opinió

Classificació