Ribera d’Ebre
Destinació
5 hores
Durada
Astronomia
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Iniciació a l’astronomia
Admirant el firmament
Aprèn astronomia de forma didàctica i amena
Gaudeix de la sensacional pluja de meteors!

Nits plàcides d’estiu
Les nits d’estiu conviden a sortir a l’aire lliure a contemplar la immensitat del cel. El firmament a l’estiu esdevé plàcid. Un passeig nocturn ens obri la porta a cercar i admirar la munió d’estels brillants que omplint tot l’espai visible .

Tot camí comença amb un primer pas
Al principi, quan poc sabem del firmament, procurem albirar els estels més brillants. A mesura que anem identificant les que més destaquen, descobrirem les estrelles que menys brillen. La identificació d’estrelles ens obri la porta a identificar un bon grapat de constel·lacions escampades per l’espai.

Els primers en observar i analitzar el firmament
Els astrònoms antics consideraven el cel des d’un punt de vista religiós. Per a ells era la llar dels Déus. Era creença la influència dels astres en la vida dels homes.  Astronomia i astrologia eren una mateixa cosa. Els astrònoms-sacerdots escrutaven i estudiaven el cel, prenien notes i feien calendaris. Eren els dipositares de llegendes relacionades amb el cel.

Els Sumeris van ser la primera civilització humana. Des dels Sumeris fins a l’actualitat hi ha una línia recta i aquesta tan sols és interrompuda per certes cultures que van viure i desaparèixer en èpoques intermèdies. Els coneixements del cel i dels moviments dels astres aconseguiren a antiga Sumèria el grau de ciències exactes. En aquests coneixements es van basar per la confecció d’un calendari i la divisió i mesura del temps.

Admirant les estrelles
Des de la més remota antiguitat els humans han mirat a les estrelles. De vegades ha estat com ajuda per a viatjar per mars i deserts. D’altres per sembrar i realitzar la collita al moment oportú. D’altres per alinear temples d’adoració a les divinitats. Trobaríem molts motius. Però gairebé segur que sempre s’ha mirat al cel nocturn amb fascinació i misteri.

Més activitats d’astronomia:
Astronomia per a famílies

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
El preu inclou:
Activitats astronomia. Assegurances.

Informació addicional

PREUMenors de 12 anys: gratuït
1

Activitats

En aquesta sessió d’iniciació a l’astronomia us convidem a passar unes hores agradables. Tenim preparades un munt d’activitats per passar-s’ho bé i aprendre moltes coses de l’espai.

I de passada gaudirem de valent de la pluja de meteors de les Perseids!

2

Viatge pel Sistema Solar

Farem un viatge a través del Sistema Solar. Descobrirem la nostra estrella, els planetes i els seus satèl·lits, els asteroides i els fenòmens espacials més propers.

3

Cercant constel·lacions i estels

Amb l’ajuda d’un projector làser aprendrem a identificar moltes constel·lacions i estels que es poden albirar a ull nu. I ara, amb els nous descobriments també podrem identificar estrelles que disposen de sistemes planetaris al seu voltant.

4

La fascinant Via Làctia

Admirarem tota la bellesa de la franja d’estels brillants que conformen la Via Làctia, la nostra galàxia. Des de temps remots ha estat tota una font d’inspiració i fascinació. En coneixerem llegendes i tradicions de diversos pobles i cultures.

5

La geometria de l'espai

Aprendrem a identificar el Triangle d’Estiu, l’Estel Polar, la Creu del Nord, etc. També cercarem petites i singulars constel·lacions repartides pel cel nocturn, més difícils de detectar, com ara el bonic Dofí.

Horari: de les 19:00 h a les 00:00 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

EL-CEL-NOCTURN
ACTIVITATS D'ASTRONOMIA