Tarragonès
Destinació
4 hores
Durada
Educació ambiental
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Reducte excepcional de natura

A tocar de la Platja Llarga trobem el bosc de la Marquesa. Aquest paratge de reduïdes dimensions es conserva com una illa intacta enmig de la voracitat constructora que al llarg dels anys ha malmès bona part d’aquest sector del litoral.

Es va salvar de l’especulació urbanística gràcies a la seva antiga propietària, que als anys seixanta no va voler vendre el terreny. Anys desprès la valoració, determinació i defensa d’aquest paratge per part d’algunes persones feren possible la seva conservació.

El bosc, és una pineda jove que acull una comunitat de màquia litoral de garric i margalló. Aquest petit espai natural  es conserva com a testimoni molt notable del savinar litoral, una comunitat més aviat rara als Països Catalans continentals.  A dessota del bosc, aixoplugades pels penya-segats hi ha boniques cales.

Població de trobada: Tarragona. Platja Llarga.
Comarca: Tarragonès
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitat guiada Assegurances
Reportatge fotogràfic
1

9:00 h

Gaudint del bosc mediterrani
L’itinerari que us proposem permet conèixer una petita àrea litoral molt ben conservada i d’excepcional interès ecològic. Sens dubte es tracta d’un reducte amb una rica diversitat de flora i fauna.

És un activitat de caire divulgatiu per gaudir del bosc mediterrani, identificar plantes i conèixer els valors ambientals del lloc . Caminar pels seus senders i aguaitar als miradors naturals davant del mar esdevé tota una teràpia. Els penya-segats d’encís i les platgetes no urbanitzades li donen una imatge de racó verge.

bosc de la marquesa