Ribera d’Ebre
Destinació
6 hores
Durada
Astronomia
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

L’eclipsi lunar del segle

El proper 27 de juliol de 2018 al vespre coincidint amb la lluna plena es produirà un eclipsi de lluna espectacular. Aquest eclipsi coincideix en el moment de la sortida de la lluna plena per l’horitzó. La grandària i el color del nostre satèl·lit promet ser impressionant. Per la seva durada aquest eclipsi lunar està catalogat com el més llarg que és podrà veure al llarg de l’actual segle XXI.

La màgia de l’eclipsi

Tot i la seva espectacularitat els eclipsis tenen una explicació astronòmica ben senzilla. Un eclipsi de Lluna apareix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna, és a dir, quan la Lluna entra en la zona d’ombra de la Terra. Això només es pot produir quan hi ha lluna plena. El tipus i la mida d’un eclipsi lunar dependran de la posició relativa de la lluna amb relació als seus nodes orbitals. Al ser un fenomen que no es produeix sovint, els eclipsis lunars sempre són un esdeveniment esperat que causa admiració.

La ira dels Déus

A l’antiguitat els eclipsis lunars no es comprenien. Eren molt temuts. La gent es pensava que eren un mal presagi. Per posar un exemple, podem mencionar el fet d’un eclipsi que Cristòfor Colom va emprar al seu favor. Colom coneixia les fases lunars. En un dels seus viatges a Amèrica de l’any 1504, valedor d’aquests coneixements, va intimidar als nadius de Jamaica tot just unes hores abans que es produís un eclipsi de lluna. L’engany li va suposar aconseguir gratis i sense esforç aliments i provisions en abundància. Els eclipsis lunars també eren motiu adient per fer córrer supersticions i llegendes sobre el color vermellós que sol tenir la lluna eclipsada.

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
El preu inclou:
Activitat guiada i comentada. Assegurances.
1

En aquesta activitat pujarem a un lloc ideal de les muntanyes del litoral per gaudir de l’espectacular eclipsi lunar. Situats en una altitud al voltant de 700 metres i amb poca contaminació lumínica podrem albirar el fenomen amb tota la seva plenitud.

I a més en aquesta activitat coneixerem perquè es produeixen els eclipsis, així com d’altres fenòmens astronòmics. D’altra banda descobrirem tot el món de les supersticions dels eclipsis al llarg de la història.

Distància itinerari: 9 km.
Desnivells acumulats: +367 -367
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Horari: de les 18:30 h a les 00:30 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

ECLIPSI LUNAR
ECLIPSI LUNAR
ECLIPSI LUNAR