Ribera d’Ebre
Destinació
4 dies
Durada
Astronomia, Enoturisme, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Riu i muntanyes a la Ribera d’Ebre

El riu Ebre travessa de nord a sud la comarca de la Ribera d’Ebre. Actualment, aquesta comarca forma part del territori anomenat Terres de l’Ebre. És vertebrada a redós del riu i rodejada de muntanyes. Aquesta definició pot donar una idea falsa de vall o de plana, però la realitat és una altra.

Per descriure la comarca no es pot prescindir de les seves muntanyes que suaument o de forma abrupta juntament amb el riu van donant a la Ribera el seu peculiar relleu.

Seguint el curs de l’Ebre

Al nord de la Ribera d’Ebre trobem el terme de Riba-roja, en el límit entre les demarcacions de Tarragona i Saragossa. Seguint el curs de l’Ebre ens trobem amb les serralades de Berrús, primitives, del color verd fosc que li donen els pins i la terra carbonífera, i esgarrapades per l’acció continua de l’aigua.

Una vegada l’Ebre s’encaixona a través del pas de l’Ase, abruptament es manifesta el braça nord de la serralada prelitoral amb les serres del pas de l’Ase a ambdues bandes. El riu, passant per Garcia, segueix el seu curs per la gran cubeta de Móra (Móra la Nova i Móra d’Ebre, capital de la comarca).

Seguint cap al sud i regant les terres de Benissanet, Miravet, Ginestar i Rasquera, el riu fa cap al pas de Barrufemes, línia divisòria amb la comarca del Baix Ebre.

A la Ribera d’Ebre trobem un territori on el riu protagonitza el paisatge. Però, també tal com hem apuntat al principi pren part important el conjunt muntanyós que l’envolta.

D’altra banda cal destacar l’originalitat dels paisatges agraris sobretot a finals d’hivern i principis de primavera. A la Ribera d’Ebre també hi trobarem moltes més coses: història, gastronomia, art, etc. Amb aquestes activitats guiades us proposem fer-ne un tast!

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades dels 4 dies. Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

PREU PER 3 DIES75 €
PREU PER 2 DIES50 €
1

Primer dia

Matí
Indrets fantàstics de la vall de Cardó
Excursió circular que transcorre per paratges amb bonics paisatges. L’itinerari ens aproxima a llocs on al segle XVII l’orde dels Carmelites Descalços aixecaren singulars ermites. I amb la visita especial de l’ermita de Santa Agnès, la qual ja es pot visitar desprès de molts anys sense sender d’accés.

Distància itinerari: 8 km 
Desnivells acumulats: +320 -320
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada


Vespre nit

Els cels nocturns de la Ribera
Les nits d’estiu conviden a sortir a l’aire lliure a contemplar la immensitat del cel. El firmament a l’estiu esdevé plàcid. Un passeig nocturn ens obri la porta a cercar i admirar la munió d’estels brillants que omplint tot l’espai visible. En aquesta activitat d’astronomia identificarem estels i constel·lacions des d’un lloc privilegiat de la Ribera d’Ebre.

2

Segon dia

Matí / tarda
6 indrets d’excepció de la Ribera per descobrir
Ruta de descobertes per la comarca. Amb una selecció especial de paratges d’Interès natural i/o paisatgístic. I també pobles singulars amb atractius històrics de gran interès.

3

Tercer dia

Matí
Els Cospos, un lloc fascinant
A les muntanyes de Rasquera trobem un racó d’una bellesa aclaparadora. És un indret salvatge on podem trobar un magnífic bosc de teixos alternant amb originals pins enclavats per les parets rocoses de la muntanya.

Distància itinerari: 7 km 
Desnivells acumulats: +345 -345
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada


Tarda

Gastronomia de la Ribera d’Ebre
Degustació de la rebosteria típica de la comarca.
Tast d’olis i vins ecològics elaborats a la Ribera d’Ebre.

4

Quart dia

Matí
Els Borjos, un paratge colpidor
Excursió per l’antic camí de ferradura dels Borjos, És un lloc envoltat de boscos frondosos i espadats calcaris impressionants. L’ascensió a llocs enlairats ens brinden extenses vistes de la comarca de la Ribera d’Ebre i comarques veïnes.

Distància itinerari: 9 km 
Desnivells acumulats: +420 -420
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Demaneu més informació a través del formulari.

Ribera d'Ebre
ACTIVITATS A LA RIBERA D'EBRE
ACTIVITATS RIBERA D'EBRE