Baix Ebre
Destinació
5 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Descobreix la comarca del Baix Ebre caminant!

Una comarca amb diversitat d’atractius
Baix Ebre: muntanya, mar i riu. Les terres de la comarca del Baix Ebre, juntament amb les de Montsià, constitueixen el sector més meridional del Principat. És un territori articulat pel curs baix del riu Ebre. És envoltat de belles muntanyes (massís de Cardó-el Boix, els Ports) il·luminades pels colors mediterranis de la mar propera.

Una part de la superfície de la comarca del Baix Ebre està inclosa dintre del Parc Naturals dels Ports.  Són l’espai natural més important de les comarques meridionals de Catalunya. Amb una superfície de 35.051 ha va ser declarat parc natural l’any 2001 després de molts anys d’espera. Dins del parc hi inclosa la reserva natural de les Fagedes dels Ports de 867 ha i amb una riquesa biològica rellevant.

Els Ports de Tortosa Beseit es localitzen a la zona de confluència entre la Serralada Pre-litoral i el Sistema Ibèric. El relleu d’aquest espai, que denota grandiositat i magnificència, és força abrupte, sobretot pel vessant marítim, on les moles, puntes i penyes s’aixequen vertiginosament.

El massís és, en realitat un conjunt de serres amb la part culminal de 1447 m assolida al Mont Caro. Per la banda continental neixen nombrosos barrancs que, sovint, formen estrets molt espectaculars anomenats localment gúbies, com per exemple les gúbies del Regatxol, al riu Ulldemó, i les del Parrissal, al Matarranya.

Pels practicants del senderisme, el Baix Ebre esdevé una comarca amb atractiu per combinar els paisatges muntanyencs, els encants del litoral i els ambients especials que ofereix el riu Ebre. Aquesta proposta fa una tria de 5 llocs de la comarca per descobrir caminant. També us proposem conèixer el seu important marc històric i la seva destacada gastronomia.

Població de trobada: Tortosa
Comarca: Baix Ebre
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars
1

Primer dia

Una vall que fascina
Recorregut per la història i els boscos de Cardó
Excursió circular que transcorre per la vall i ens aproxima a llocs on al segle XVII l’orde dels Carmelites Descalços va aixecar singulars ermites. L’itinerari passa per llocs enlairats amb excel·lents vistes de la vall i del massís dels Ports.

Distància total itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats itinerari: +470 -470

2

Segon dia

Bells indrets dels Ports de Paüls
Paisatges emocionants I àmplies vistes del Baix Ebre
Itinerari circular excel·lent per quedar-se meravellat de la munió de paisatges propers i llunyans que ofereix aquesta zona assolellada dels Ports. Per una banda s’albiren la vall de l’Ebre i la mar Mediterrània. I per l’altra la màgia emocionant i acolorida que ofereixen boscos, valls i muntanyes dels Ports.

Distància total itinerari:  14 km.
Desnivells acumulats itinerari: +720 -720

3

Tercer dia

Cabrafeixet, talaia super panoràmica
Els paratges prehistòrics de la serra de Boix
El racó d’Estrada i el barranc de les Nines –serra de Boix- són un cul-de-sac de bellesa feréstega on caçadors prehistòrics podien abatre els animals amb més facilitat. Aquest indret, que habitat per l’home primitiu del paleolític superior;és ple d’abrics naturals alguns amb pintures rupestres força rellevants.

Des de dalt del cim s’albira una àmplia panoràmica de la costa i el delta de l’Ebre. En aquesta excursió interpretarem aquests indrets i vestigis prehistòrics per tal de tenir-ne una visió de la vida dels nostres avantpassats.
Distància total itinerari:  8 km.
Desnivells acumulats itinerari: +380 -380

4

Quart dia

Antics camins de ronda de l’Ampolla a l’Ametlla
Travessant un litoral encara amb encant
Excursió per gaudir del contrast de les aigües color turquesa amb les ones ribetejades d’escuma blanca. El recorregut transcorre arran;mar davant del golf de Sant Jordi. Permet fruir dels paisatges que ens ofereix el litoral en una zona on es poden contemplar cales i penya-segats encara bastant verges.
Distància total itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats itinerari: +280 -280

5

Cinquè dia

Sirgadors i llaguters de l’Ebre
Una travessa encisadora per l’estret de Barrufemes
L’Ebre ha estat sempre un clar vertebrador de vida i riquesa. Des dels temps més llunyans que el riu ha estat testimoni del pas de diversos pobles i cultures. Durant molt de temps els sirgadors, homes de força i empenta, empenyien els llaguts plens de mercaderies o viatgers que travessaven el territori, riu amunt i avall. A l’actualitat l’Ebre també ens ofereix una riquesa paisatgística força interessant que podrem gaudir en aquest itinerari excepcional.

Distància total itinerari:  13 km.
Desnivells acumulats itinerari: +336 -336

Baix Ebre: muntanya, mar i riu
Baix Ebre: muntanya, mar i riu
Baix Ebre: muntanya, mar i riu
Baix Ebre: muntanya, mar i riu
Baix Ebre: muntanya, mar i riu
Baix Ebre: muntanya, mar i riu