Baix Ebre
Destinació
6 hores
Durada
Sortides vivencials
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

La màgia dels cims amb lluna plena

Aquesta activitat ens permet copsar la pau i la calma del capvespre i la nit pujant als cims emblemàtics de la serra de Cardó. “Cims amb lluna plena” ens aproparà a indrets on el pleniluni brilla amb intensitat. Per viure amb intensitat els darrers raigs del sol i la deliciosa frescor del crepuscle. I per gaudir dels cims amb lluna plena quan escampa la seva lluminositat dalt dels cims i els paisatges nocturns prenen formes diferents.


És tan agradable poder explorar la naturalesa
i a la vegada a un mateix,
sense emprar la violència ni contra ella
ni contra el propi esperit,
sinó portant a tots dos a l’equilibri
mitjançant una harmoniosa relació mútua.

Goethe

 

La influència de la lluna

La percepció, l’observació i l’experiència són les claus per entendre la naturalesa, les quals no poden ser desvetllades únicament per la ciència. El saber ha de quedar assimilat al nostre ser i tenir com a resultat la mirada amb lucidesa de tot el que ens envolta i també a nosaltres mateixos.

A l’antiguitat el deure ineludible d’un savi, ja fos artista o filòsof, consistia en transmetre de manera responsable els seus coneixements (no els seus pressentiments, suposicions, opinions o conviccions).

La raó principal que va portar a prescindir de la saviesa antiga va ser  el fet que la tècnica i la medicina modernes van prometre solucions ràpides a tots els problemes de la vida quotidiana. D’aquesta manera l’observació i el respecte als ritmes naturals va passar a ser una cosa supèrflua.

El moviment de la Lluna al voltant de la Terra

Durant la seva volta al voltant de la Terra, que dura 28 dies, la Lluna mostra al Sol la mateixa cara, la mateixa que podem admirar amb tot el seu resplendor quan hi ha Lluna plena. Aquesta orbita “rígida” d’un satèl·lit al voltant d’un altre astre és coneguda pels astrònoms amb el nom de “rotació captiva”.

Si la Lluna es troba (vista des de la Terra) entre la Terra i el Sol, ens donarà la seva cara oculta cap a nosaltres. Cada mes quan això succeeix, resulta impossible veure-la, al quedar “esborrada” pel Sol. És tracta de la Lluna Nova. En altres temps era anomenada Lluna Morta.

La Lluna triga el mateix temps en rotar al seu voltant del seu propi eix com en orbitar una sola vegada al voltant de la Terra. Es per aquest motiu que els observadors des de la Terra mai podran veure l’altre costat de la Lluna.

Població de trobada: Rasquera
Comarca: Ribera d’Ebre
Espai natural:
EIN de les serres de Cardó-el Boix
El preu inclou:
Excursió guiada. Activitats a la natura.
Assegurances senderisme.
1

Nits de lluna plena

Quan arriba el capvespre els senders de la vall de Cardó s’omplin d’una calma especial.  És el moment idoni per caminar enmig de la natura frondosa i ascendir fins als seus cims més emblemàtics.  Indrets on es pot copsar l’amplitud dels horitzons amb vistes que abasten 360º.

Des de les altures la pausada posta de sol esdevé màgica i radiant. Mica en mica la vasta extensió de territori que es pot albirar és inundant per la llum del pleniluni.

En aquesta excursió guiada us proposem viure aquest vespre i nit tan especials des de la serra de Cardó.

Distància itinerari: 10 km.
Desnivells acumulats: +380 -380
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Horari: de les 18:30 h a les 00:30 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

cims amb lluna plena
Cims amb lluna plena
CIMS AMB LLUNA PLENA
Cims amb lluna plena
Cims amb lluna plena