Priorat
Destinació
1 dia
Durada
Rutes temàtiques, Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Heretges a la Catalunya Nova

En aquesta excursió guiada de caire divulgatiu per la serra de Montsant coneixerem la història dels càtars que habitaren alguns pobles del voltant de Montsant i Muntanyes de Pradees.

El catarisme fou un fenomen religiós i social els orígens del qual es pot situar a l’entorn de l’any 1000. El podem enmarcar dintre d’un procés històric de moviments de renovació del cristianisme. Aquests moviments herètics es van anar movent per diverses zones del sud d’Europa.

Va ser a terres occitanes on van arrelar amb més intensitat i on foren més durament massacrats. Curiosament, als segles XII i XIII al voltant de la serra de Montsant i de les Muntanyes de Prades existí un focus de gent càtara, la història del qual és poc coneguda.

Població de trobada: Albarca
Comarca: Priorat
Espai natural:
Parc Natural de la Serra de Montsant.
El preu inclou:
Activitat guiada Assegurances senderisme.
El preu no inclou:
Menjars

Aires purs de Montsant
En aquesta sortida us proposem una excursió per diversos entorns de la serra de Montsant. Els cims elevats de la muntanya, els racons silents, la pulcra claredat de l’atmosfera i les àmplies vistes conviden a conèixer la història d’una gent que habitaren la zona que envoltava Montsant i que per la seva manera diferent de pensar i viure, foren etiquetats com a heretges.

Distància itinerari:  12 km.
Desnivells acumulats: +520 -520

.
Horari activitat: de les 9:00 h a les 16:30 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

serra de Montsant