Priorat
Destinació
2 dies
Durada
Senderisme
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Boscos de fades a la serra de Llaberia

L’Espai Natural de la serra de Llaberia la trobem situada a cavall de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre.  A la vessant nord hi podem trobar boscos de fades que cobreixen una bona extensió de zones obagoses. De la serra de Llaberia en destaca la gran complexitat orogràfica i el relleu molt accidentat.

Pel que fa al cobriment vegetal presenta zones molt diferenciades. A les zones de més altitud predominen les zones rocoses amb poca vegetació. En aquests indrets en concret l’element rocós defineix marcadament uns paisatges de gran potència visual. Els cingles d’en Jover o els cingles de la Dòvia són dos exemples de gran bellesa paisatgística.

Des dels cims elevats com ara la Miranda, la Creu o el Mont-redon les vistes del litoral i del sud de Catalunya esdevenen magnífiques i de gran amplitud. Són altituds modestes que no passen els 1000 metres, però les panoràmiques són excel·lents.

En canvi a la vessant nord els paratges són frondosos. Hi abunden els boscos de vegetació espessa i ombrívola. Senders i corriols transcorren envoltats de pins i alzines, de marfulls i falgueres de tota mena. Les roques folrades de molses donen un ambient màgic als camins.

Són racons on la natura brolla i expandeix la seva energia. La variada gamma de colors verds predominen arreu. En les zones obertes les vistes són àmplies i els colors blaus del cel passen a dominar el panorama. Sens dubte, aquesta zona de l’Espai Natural de la Serra de Llaberia contrasta enormement amb les zones més aspres i inhòspites de les parts enlairades de la serra.

Població de trobada: Falset
Comarca: Priorat
Espai Natural:  EIN de la Serra de Llaberia
El preu inclou:
Activitats guiades Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

 

 

1

Primer dia

Boscos extraordinaris de Llaberia
Per la vessant nord de la serra de Llaberia els barrancs sovintegen formant pendents i racons d’una frondositat excepcional. Si t’agrada caminar pels boscos ben conservats aquesta sortida a la natura t’interessa. Endinsar-se per aquest barrancs boscosos i deixar-se embolcallar per la seva espessa vegetació es converteix en una experiència singular.

L’ambient d’aquest indrets es força tranquil. Només el cant dels ocells trenca el silenci posant música a un entorn gairebé màgic. Aquesta proposta us permetrà descobrir uns dels racons més bonics de la serra de Llaberia.

Distància itinerari: 12 km.
Desnivells acumulats: +557 -552
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada
2

Segon dia

Natura fascinant
Excursió molt agradable que esdevé tot una descoberta. Ens endinsem per la sorprenent frondositat dels boscos obagosos de Marçà. Els senders s’escolen per un bosc espès. Realment encisador. L’abundància de marfull i falgueres converteixen el sender en un veritable entorn de fades.

Els gresos vermellosos contrasten amb la verdor de la vegetació. Colors i formes del rocam posen un toc força original al paisatge més immediat. Els llocs oberts i alterosos contrasten amb la caminada pel bosc ombrívol i ofereixen boniques vistes de la comarca del Priorat.

Distància itinerari: 11 km.
Desnivells acumulats: +330 -366
Signe + desnivell de pujada
Signe – desnivell de baixada

Perfil itinerari primer dia

Boscos de fades

Perfil itinerari segon dia
Boscos de fades

BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES
BOSCOS DE FADES