Baix Camp
Destinació
2 dies
Durada
Sortides vivencials
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Una relació per millorar

L’activitat “Banys de bosc” us pot interessar per diversos motius. La naturalesa és el gran llibre que cal aprendre a llegir. Actualment les persones estem força desconnectades dels entorns naturals. Tan a nivell interior com exterior. Queda palesa la necessitat d’apropar-se a la natura no tan sols per a millorar la nostra salut física i psíquica, sinó també per replantejar i valorar el nostre paper ecològic a nivell planetari. Cal que el nostre respecte i la nostra relació amb la naturalesa sigui un factor important dins de les nostres vides. Ens cal obrir el nostre cor a la natura i sentir que en formem part.

Una funció terapèutica demostrada

Les persones que s’endinsen regularment a la natura coneixen de primera mà els beneficis per a la salut que suposa caminar per boscos de les nostres muntanyes. A l’actualitat la investigació científica està demostrant la funció terapèutica tant a nivell psicològic com fisiològic que comporta el contacte directe amb paratges boscosos. Amb boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Una manera de sumar hàbits positius

En alguns països ja fa anys que són populars “els banys de bosc”. A Catalunya es comença a prendre en consideració aquests tipus d’activitats. Així, a tall d’exemple, la pràctica de caminar per boscos ajuda a combatre situacions d’estrès i ansietat. A més de reforçar el sistema immunitari, rebaixa la tensió arterial i redueix l’adrenalina. Augmenta la tranquil·litat, el benestar i el vigor, entre d’altres beneficis físics i psicològics.

Immersos en plena natura

En aquesta activitat de dos dies ens endinsarem per paratges boscosos de les Muntanyes de Prades. Són indrets frondosos on predominen boscos de pins rojals, pinassa i alzinars. Les parts boscoses alternen amb cims enlairats on la vista es relaxa albirant àmplies i boniques panoràmiques. Durant el recorregut de cada itinerari es realitzaran diverses activitats amb immersió i connexió amb la natura.

Població de trobada: Prades
Comarca: Baix Camp
Espai Natural: EIN de les Muntanyes de Prades
El preu inclou:
Itineraris guiats Activitats d’immersió a la natura
Activitats guiades Assegurances
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars

Informació addicional

PREU PER 1 DIA20 €
1

Primer dia

Boscos de Prades
Immersos en la natura
Els camins i senders ens traslladen a llocs tranquils, on la natura i la fauna regnen en completa harmonia. Respirem profund i tanquem els ulls. Ombres i siluetes del bosc de diferents formes i mida ens envolten.

El silenci, només és interromput pel cruixir de les branques mogudes lleugerament per l’aire. Els entorns boscosos amb diversitat d’arbres ens transmeten serenitat i equilibri.

Distància: 13 km. Desnivells: +369 -382

2

Segon dia

Boscos de Castellfollit
Connectant amb la natura
Castellfollit és una raconada de les Muntanyes de Prades plena de vida i llum on la naturalesa transmet la seva harmonia. Els arbres s’eleven amb potència cercant la llum. Els boscos d’alzinars creen ambients naturals amb un atractiu especial.

La sensació que transmet aquesta vall és d’acolliment i benestar. Cal caminar-hi amb els cinc sentits. L’ambient que creen aquests boscos esdevé una teràpia saludable tant a nivell físic i mental, però també espiritual.

Distància: 12 km. Desnivells: +485 -485

BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC