Baix Camp, Conca de Barberà
Destinació
3 dies
Durada
Sortides vivencials
Tipus activitats
Mínim: 6 persones
PER A GRUPS

Una relació per millorar

L’activitat “Banys de bosc” us pot interessar per diversos motius. La naturalesa és el gran llibre que cal aprendre a llegir. Actualment les persones estem força desconnectades dels entorns naturals. Per tant, queda palesa la necessitat d’una aproximació a la natura.

En conseqüència, ens cal apropar-nos a la natura no tan sols per a millorar la nostra salut física i psíquica, sinó també per replantejar i valorar el nostre paper ecològic a nivell planetari.

Cal que el nostre respecte i la nostra relació amb la naturalesa sigui un factor important dins de les nostres vides. Per tant, ens cal obrir el nostre cor a la natura i sentir que en formem part.

Els banys de bosc: una funció terapèutica demostrada

Les persones que s’endinsen regularment a la natura coneixen de primera mà els beneficis per a la salut que suposa caminar per boscos de les nostres muntanyes. A l’actualitat la investigació científica està demostrant la funció terapèutica tant a nivell psicològic com fisiològic que comporta el contacte directe amb paratges boscosos. Sobretot, és en boscos madurs que la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Una manera de sumar hàbits positius

En alguns països ja fa anys que són populars “els banys de bosc”. A Catalunya es comença a prendre en consideració aquests tipus d’activitats. Així, a tall d’exemple, la pràctica de caminar per boscos ajuda a combatre situacions d’estrès i ansietat. A més de reforçar el sistema immunitari, rebaixa la tensió arterial i redueix l’adrenalina. Per tant, augmenta la tranquil·litat, el benestar i el vigor, entre d’altres beneficis físics i psicològics.

Immersos en plena natura

En aquesta activitat ens endinsarem per paratges boscosos de Prades i Poblet. Són indrets frondosos on predominen boscos de pins rojals, pinassa i alzinars. A més, les parts boscoses alternen amb cims enlairats on la vista es relaxa albirant àmplies i boniques panoràmiques. Finalment, destaquem que durant el recorregut de cada itinerari realitzarem diverses activitats amb immersió i connexió amb la natura.

Població de trobada: Poblet
Comarca: Conca de Barberà
Espai Natural: EIN de les Muntanyes de Prades / PNIN de Poblet
El preu inclou:
Itineraris guiats Activitats d’immersió a la natura
Assegurances
El preu no inclou:
Allotjaments Menjars

Informació addicional

PREU PER 2 DIES50 €
PREU PER 1 DIA25 €
1

Primer dia

Boscos de Poblet
Natura i espiritualitat
Aquesta excursió fa un tomb per la zona occidental del Paratge Natural de Poblet. El trajecte transcorre amb el rerefons espiritual del monestir cistercenc de Poblet. Des de diversos miradors podrem albirar una extensa panoràmica de la Conca de Barberà i les terres de Lleida. És una caminada ideal per endinsar-se per magnífics boscos d’alzinars i gaudir en plenitud de les bones energies que transmet la natura.

Distància itinerari: 12 km.
Desnivells acumulats: +480 -480
2

Segon dia

Boscos de Prades
Immersos en la natura
Els camins i senders ens traslladen a llocs tranquils, on la natura i la fauna regnen en completa harmonia. Respirem profund i tanquem els ulls. Ombres i siluetes del bosc de diferents formes i mida ens envolten.

El silenci, només és interromput pel cruixir de les branques mogudes lleugerament per l’aire. Els entorns boscosos amb diversitat d’arbres ens transmeten serenitat i equilibri.

Distància itinerari: 13 km.
Desnivells acumulats: +369 -382
3

Tercer dia

Boscos de Castellfollit
Connectant amb la natura
Castellfollit és una raconada de les Muntanyes de Prades plena de vida i llum on la naturalesa transmet la seva harmonia. Els arbres s’eleven amb potència cercant la llum. Els boscos d’alzinars creen ambients naturals amb un atractiu especial.

La sensació que transmet aquesta vall és d’acolliment i benestar. Cal caminar-hi amb els cinc sentits. L’ambient que creen aquests boscos esdevé una teràpia saludable tant a nivell físic i mental, però també espiritual.

Distància itinerari: 11 km.
Desnivells acumulats: +464 -446

BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
BANYS DE BOSC
Banys de bosc