Ribera d’Ebre
Destinació
5 hores
Durada
Astronomia
Tipus activitats
Mínim: 4 famílies
PER A GRUPS

Astronomia per a grans i per a petits 
Descobreix la màgia del cel nocturn!

L’activitat Astronomia per a famílies permet fruir del formidable espectacle nocturn. Està enfocada per a que grans i petits aprenguin de manera didàctica a saber llegir i interpretar el gran llibre que representa l’espai.

Les nits clares i serenes d’estiu conviden a sortir a gaudir del firmament nocturn. L’observació de l’ampla volta celest ens envolta d’una pluja de sensacions que esdevenen un experiència única.

L’astronomia per a famílies ens apropa a tot un món ple de coneixements i descobriments, d’històries i llegendes. I és que l’espai té molt de fascinant. Està ple de meravelles i a la vegada de grans misteris.

Saber trobar i identificar constel·lacions sempre és un estímul. A la llarga esdevé una afició que empeny a conèixer a fons el gran mapa del firmament. Tot és qüestió de començar poc a poc i amb el temps aprendre a orientar-se en el cel. Astronomia per a famílies és un primer pas.

L’astronomia ha estat lligada al ser humà des de l’ antiguitat. Totes les civilitzacions han tingut contacte amb aquesta ciència. Els astrònoms antics observaven el cel des d’un punt de vista de caire religiós. Per a ells era la llar dels Déus. Era creença la influència dels astres en la vida dels homes.  Astronomia i astrologia eren una mateixa cosa. Els astrònoms-sacerdots escrutaven i estudiaven el cel, prenien notes i feien calendaris. Eren els dipositaris de llegendes relacionades amb el cel.

En els nostres temps aficionar-se a l’astronomia es una activitat interessant que obri un vast horitzó de descobertes. Els descobriments  que s’han realitzat aquests darrers anys dins del món de l’astronomia no deixen de ser sorprenents i fascinants al mateix temps. Els avanços tecnològics van molt ràpids i cada vegada podem saber més coses sobre l’origen de l’Univers, la seva composició i estructura, les galàxies, les estrelles i els sistemes planetaris, etc.

 

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera d’Ebre
El preu inclou:
Activitats astronomia. Assegurances.

Informació addicional

PREU12 € PER PERSONA ADULTA. MENORS: GRATUÏT.
1

Activitats

En aquesta vetllada amb família us convidem a passar unes hores agradables. Tenim preparades un munt d’activitats per passar-s’ho bé i aprendre moltes coses de l’espai.

2

Viatge pel Sistema Solar

Farem un viatge a través del Sistema Solar. Descobrirem la nostra estrella, els planetes i els seus satèl·lits, els asteroides i els fenòmens espacials més propers.

3

Cercant constel·lacions i estels

Amb l’ajuda d’un projector làser aprendrem a identificar moltes constel·lacions i estels que es poden albirar a ull nu. I ara, amb els nous descobriments també podrem identificar estrelles que disposen de sistemes planetaris al seu voltant.

4

La fascinant Via Làctia

Admirarem tota la bellesa de la franja d’estels brillants que conformen la Via Làctia, la nostra galàxia. Des de temps remots ha estat tota una font d’inspiració i fascinació. En coneixerem llegendes i tradicions de diversos pobles i cultures.

5

La geometria de l'espai

Aprendrem a identificar el Triangle d’Estiu, l’Estel Polar, la Creu del Nord, etc. També cercarem petites i singulars constel·lacions repartides pel cel nocturn, més difícils de detectar, com ara el bonic Dofí.

6

I la diversió que no falti!

I també farem jocs divertits al voltant del món de l’astronomia: l’estel fugaç, el forat negre, els misteris de la nit, etc.

Horari: de les 19:00 h a les 00:00 h aproximadament.

Demaneu més informació a través del formulari.

ASTRONOMIA PER A FAMILIES
Activitats per gaudir del cel nocturn
Astronomia per a tothom