Ribera d’Ebre
Destinació
2 dies
Durada
Astronomia
Tipus activitats
Mínim: 5 persones
PER A GRUPS

Aprèn astronomia de forma fàcil i amena 
Descobreix el vast oceà còsmic

Des de la nit dels temps

L’astronomia ha estat lligada al ser humà des de l’ antiguitat. Totes les civilitzacions han tingut contacte amb aquesta ciència. Els astrònoms antics observaven el cel des d’un punt de vista de caire religiós. Per a ells era la llar dels Déus. Era creença la influència dels astres en la vida dels homes.  Astronomia i astrologia eren una mateixa cosa. Els astrònoms-sacerdots escrutaven i estudiaven el cel, prenien notes i feien calendaris. Eren els dipositaris de llegendes relacionades amb el cel.

Descobertes fascinants
En els nostres temps aficionar-se a l’astronomia es una activitat interessant que obri un vast horitzó de descobertes. Els descobriments  que s’han realitzat aquests darrers anys dins del món de l’astronomia no deixen de ser sorprenents i fascinants al mateix temps. Els avanços tecnològics van molt ràpids i cada vegada podem saber més coses sobre l’origen de l’Univers, la seva composició i estructura, les galàxies, les estrelles i els sistemes planetaris, etc.

Fills de les estrelles
La bonança de les nits d’estiu conviden a sortir al camp o la muntanya a gaudir del cel estelat. La immensitat i profunditat del vast oceà còsmic susciten emocions intenses. De fet tot el que ens rodeja en el nostre petit planeta està compost per materials provinent d’antigues estrelles. Nosaltres mateixos som fills de les estrelles. Els àtoms dels quals estem compostos formaven part d’una estrella supernova que al morir va alliberar una gran quantitat de matèria a l’espai. D’aquesta immensa explosió va néixer el nostre sistema solar.

Viu la màgia de la nit!
L’astronomia crea afició. Aquesta proposta de cap de setmana t’ofereix la possibilitat de passar-t’ho bé aprenen astronomia. Et proposem identificar constel·lacions i estels guiades amb punter làser, a escoltar relats de llegendes i mites dels pobles antics, a realitzar activitats didàctiques, a tastar la gastronomia del territori, a descobrir paratges incògnita, etc. Tot plegat ho farem d’una manera amena, gaudint de la màgia de la nit i la immensitat del firmament estelat.

Població de trobada: Tivissa
Comarca: Ribera Ebre
Espai Natural:
El preu inclou:
Activitats comentades. Tastos. Assegurances
Reportatge fotogràfic
El preu no inclou:
Allotjament Menjars

Informació addicional

MesJuliol
1

Primer dia

Capvespre nit. Activitats a partir de les 20 h.

Passió per l’astronomia
Nocions bàsiques sobre astronomia

Viatge a la nit dels temps
Breu història sobre l’astronomia.

Un capvespre seductor
Des d’un lloc de privilegi gaudim de la posta de sol i sopem tastant vins de la DO Montsant.

Un extra per assaborir
Degustació de rebosteria de la comarca. Per llepar-se els dits!

Escrutant el cel amb un làser
Quan sigui negra nit ens hi posem de ple a identificar constel·lacions, el triangle d’estiu, la creu del Nord, l’estel Polar, etc. Albirem i identifiquem estels que destaquen al firmament.

2

Segon dia

Matí. Activitats a partir de les 10 h

Ruta incògnita
Visita de dos paratges especials de la Ribera d’Ebre per descobrir.

Tertúlia amb tast de cervesa artesana
Xerrem sobre el Cosmos i l’actualitat astronòmica. I ho fem degustant cervesa artesana elaborada a la Ribera d’Ebre. Ben fresqueta i agradable al paladar.

Tarda. Activitats a partir de les 19 h

Capvespre nit
La màgia del cel estelat
Caminada plàcida amb sessió d’astronomia itinerant que transcorre per diversos indrets idonis de les Muntanyes de Tivissa.

Astronomia amb làser
Astronomia a l'estiu
Astronomia per a tothom
Astronomia nits d'estiu