Catalan Spanish English German French Italian
 

7 dies inoblidables per Menorca

Caminar per l’illa de Menorca sempre és un gran plaer que eleva els ànims i renova a tots nivells. Enguany un bon i variat grup de persones de diverses procedències de Catalunya hem pogut copsar plenament els diversos ambients que ofereix aquesta singular illa. Han estat 7 dies inoblidables de caminades combinades amb visites a llocs interessants.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-004 MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-008

La costa nord ens han mostrat la seva espectacularitat i bellesa més colpidora. Mentre caminàvem per aquesta banda les aigües de la Mediterrània ens mostraven la seva intensa i magnètica blavor.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-005
Les paradisíaques cales i platges del nord ens oferien escenes inoblidables, dignes d’admirar.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-001

La costa sud ens ha obsequiat unes boniques excursions. Hem pogut gaudir de valent de les captivadores cales i platges intercalades de zones boscoses, on la cantadissa dels ocells ens alegrava el caminar. La claredat de les aigües amb les seves diferents tonalitats de colors sorprèn i fascina.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-003

La mar resplendia acariciada pels aires primaverals. Al fons la contemplació del vastíssim horitzó marítim ens oferia una autèntica pau per l’esperit…
Tot plegat es pot definir com un esclat de bellesa aclaparadora.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-010MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-011

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-007Les caminades i descobertes per l’interior de l’illa no han estat per a menys. Hem pogut gaudir dels camins i senderes de tota la vida.
Els barrancs sorprenents del migjorn menorquí ens han transportat a llocs on la natura batega amb força, indrets que són un autèntic recés de tranquil·litat que envaeix els sentits.

Des de la emblemàtica muntanya de Santa Àgueda les vistes han estat esplèndides, albirant un preciós i acolorit mosaic de paisatges. I a banda i banda, sempre present la blavíssima mar. També ha resultat relaxant i gratificant passar per camins envoltats de sembrats verds impregnats d’una calma immutable i amb el vol elegant del milà.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-014

I no han pogut faltar les explicacions dels costums, de les tradicions, de la parla, etc. dels menorquins, així com dels trossos d’història, de successos i anècdotes. I naturalment tampoc han faltat les interessants llegendes menorquines amb personatges misteriosos, fets enigmàtics i dones aguerrides.

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-012

MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-006I altres activitats com ara la visita de poblats i coves prehistòriques, l’observació inesperada de fauna en moviment, la visita de Punta Nati amb el crepuscle groguenc, el tast de la gastronomia de Menorca o la degustació del deliciós gin amb llimonada, etc. han completat aquests 7 dies inoblidables que hem pogut compartir.

 MENORCA-EXCURSIONS-SENDERISME-013
I és que Menorca realment és una illa fascinant, plena de biodiversitat, un estel refulgent emmirallat per les aigües mediterrànies.

Josep Abelló